De ce este sucul de morcov, sfeclă roșie și măr o băutură miraculoasă?

/
/
/
1208 Views

Sucul de morcov, sfeclă roșie și măr este o băutură miraculoasă și se bucură de mult timp de apreciere în rândul fitoterapeuților chinezi. Ea are proprietăți detoxifiante și antioxidante și contribuie la prevenirea și inhibarea dezvoltării celulelor canceroase. Cele trei ingrediente nu numai că ne dau energia și necesarul de vitamine și minerale pe ziua în curs, dar au și o acțiune pe termen lung asupra sănătății noastre.

este un puternic alcalinizant, cu proprietăți detoxifiante și efecte benefice asupra sănătății ochilor și a pielii. Și sunt o sursă prețioasă de beta-caroten, care ne protejează organismul de radicali liberi și previn îmbătrânirea celulelor. Morcovul este singura legumă ce conține falcarinol, un pesticid natural ce protejează organismul împotriva bolilor fungice și a celulelor canceroase. Sfecla roșie are puternice proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și detoxifiante și ajută la regenerarea celulelor hepatice.

Sucul de mere conține vitamina A, B1, B2, B6, C, E și K, acid folic, niacină, zinc, cupru, magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, sodiu, magneziu și fibre. Este un foarte bun general datorită pectinei, un tip de fibre care ajută la eliminarea în condiții de siguranță a toxinelor din intestin, cu mult înainte ca acestea să fie filtrate de ficat. Sucul proaspăt de mere contribuie la menținerea nivelului de acetilcolină, un neurotransmițător vital pentru memorie și pentru sănătatea creierului. Combinația de sfeclă roșie, morcov și măr ajută în primul rând ficatul, datorită efectului tonic de la acest nivel.

Cum se prepară sucul de morcov, sfeclă roșie și măr?

Pentru ca sucul să aibă efect maxim, proporțiile trebuie să fie egale. Dar, în lipsa unui cântar, putem face sucul dintr-o sfeclă de mărime medie, un morcov mare și un măr. Dacă dorim să avem rezultate mai rapide, vom consuma un pahar de suc dimineața și încă un pahar de suc la ora 17. Sucul de morcov, sfeclă roșie și măr se bea pe stomacul gol, imediat după ce a fost stors, pentru a beneficia la maxim de calitățile nutritive și cu cel puțin o oră înainte de a mânca, pentru a avea suficient timp să se digere.

Știați că…

Deși pare un amănunt nesemnificativ, sucurile proaspete din legume și fructe se beau din vase de ceramică, email sau sticlă și nu din căni de plastic.

Dintre beneficiile pe care ni le oferă sucul de morcov, sfeclă roșie și măr mai amintim:

 1. sucul de morcov, sfeclă roșie și măr este o băutură hrănitoare, cu multe substanțe nutritive și se absoarbe ușor
 2. are un efect benefic asupra plămânilor, ficatului, rinichilor și pancreasului
 3. contribui la vindecarea ulcerelor
 4. protejează inima și contribuie la reglarea și menținerea tensiunii arteriale în limite normale
 5. contribuie la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge
 6. întărește sistemul imunitar și protejează organismul de infecții și alergii
 7. întărește vederea și contribuie la ameliorarea ochilor roșii, obosiți sau uscați, simptome cauzate de statul prelungit în fața calculatorului
 8. calmează durerile musculare cauzate de mișcarea fizică intensă
 9. este un bun detoxifiant
 10. previne constipația și meteorismul intestinal
 11. este un ajutor prețios în detoxifierea ficatului
 12. contribuie la purificarea sângelui și favorizează creșterea producției de celule roșii
 13. are un puternic efect antiinflamator
 14. reîntinerește și revitalizează pielea și o ajută să se mențină sănătoasă, conferindu-i un aspect curat și radiant
 15. este utilă în vindecarea acneei și în prevenirea apariției ridurilor
 16. elimină respirația urât mirositoare datorată unei digestii lente
 17. poate preveni apariția infecțiilor în gât și instalarea rinitei alergice
 18. ameliorează durerile menstruale
 19. contribuie la scăderea în greutate
 20. este o băutură revigorantă pentru creier, contribuind la buna funcționare a lui și la stimularea memoriei
 21. are rol de inhibare a dezvoltării celulelor canceroase

Cât timp trebuie să bem sucul de morcov, sfeclă roșie și măr?

Perioada de timp în care această terapie dă roade variază de la persoană la persoană. După numai 14 zile se îmbunătățește starea sistemului imunitar. Pentru eficiență maximă, se recomandă însă, un consum zilnic pe o durată de 1 până la 3 luni.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :