Cuptorul Dampf

/
/
/
1634 Views

Cuptorul Dampf (vezi Anexe, fig. 4) este un cuptor cu funcţionare discontinuă cu încălzire indirectă şi se utilizează frecvent în unităţile de capacitate mică şi mijlocie. Cuptorul,care poate avea două sau trei vetre suprapuse, are carcasă de zidărie cu grosimea de 0,5 m consolidată cu tiranţi metalici, aşezaţi pe fundaţie proprie. Carcasa are rol de rezistenţă şi acumulator de căldură.

Zidăria cuptorului închide camerele de coacere I şi II, şi focarul F. În interior construcţia are un strat termoizolator 1, format din sticlă pisată, aşezat pe umplutură de pământ, deasupra căruia se află stratul de umplutură 2, necesar pentru realizarea înclinării vetrei. Acesta etse acoperit cu placa de fontă 3. Deasupra acestei plăci se află ţeava perforată 4 care traversează cuptorul şi prin care este trimisă apa de reţea prin conducta cu robinet 5 situată în faţa cuptorului. La căderea pe placa de fontă încălzită apa se evaporă, vaporii rezultaţi trecând în camera de coacere prin nişte fante de 2 mm aflate între plăcile din care este confecţionată

vatra. Astfel se poate crea atmosfera umedă necesară în prima parte a coacerii. Apa care nu se evaporă este colectată de canalul colector 6 al plăcii de fontă 3 şi eliminată prin sifonul 7.

Vatra cuptorului 8 este confecţionată din plăci speciale de beton susţinute de elemente de rezistenţă metalice 9. Vatra este înclinată cu 3°/m spre deschiderea de alimentare. Încălzirea camerei de coacere se realizează cu ajutorul ţevilor Perkins 10, aşezate deasupra şi dedesubtul vetrei.

Plafonul camerei de coacere este format din tabla ondulată 11 deasupra căreia se află stratul de umplutură 12 care separă camera de coacere inferioară de cea superioară, conferindu-le independenţă termică. Pentru a doua vatră, construcţia este identică.

Aburul care nu mai este necesar după primele minute de coacere se elimină pin intermediu canalelor 13, împreună cu aburul format prin evaporarea apei. Aceste două canale se află aşezate lateral în camera de coacere şi sunt obturate prin clapetele comandate prin lanţul 14 din faţa cuptorului.

Gazele de ardere, după ce scaldă capetele ţevii Perkins din focar, sunt evacuate la coş prin canalul orizontal 15, de la partea superioară a cuptorului. Pentru ca gazele de ardere să acopere întreaga suprafaţă a cuptorului, canalele sunt prevăzute cu şicanele 16. Canalul 15 poate fi obturat cu clapeta 17, cu care se reglează şi tirajul.

Pentru a recupera o parte din căldura degajată de gazele de ardere dirijate spre coş, în canalul 15 se pot monta maxim două boilere, apa caldă astfel obţinută fiind folosită în procesul tehnologic.

Cuptoarele Dampf se construiesc, în mod frecvent, cu câte două vetre suprapuse şi mai rar cu trei, având dimensiunile corespunzătoare pentru realizarea unei productivităţi de 7 şi, respectiv 10 t pâine în 24 de ore.

Deservirea cuptorului Dampf este similară cu a celui de cărămidă, cu deosebirea că încălzirea se face în mod continuu, iar umezirea camerei de coacere după încărcarea vetrei, prin deschiderea robinetelor de aburire, permiţându-se astfel pătrunderea apei la plăcile de vaporizare.

Avantajele folosirii cuptorului Dampf, comparativ cu cel de cărămidă, sunt:

  • productivitate mai mare;
  • coacere uniformă;
  • consum redus de combustibil;
  • igienă mai bună a produselor.

Cuptorul Dampf

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :