Cidru de vișine cu cireșe. Cum se face cidru de vișine în gospodărie?

/
/
/
958 Views

de vișine este o băutură cunoscută și mult apreciată atât Ia noi cât și în alte țări. Unii amatori o preferă în amestec cu vinuri negre. Cidru de vișine are culoarea frumoasă, rubinie, cu aromă caracteristică, gust catifelat și un corp echilibrat.

Vă informăm că înainte de a trece direct la rețetele de cidru de vișine, vă recomandăm să parcurgeți acest articol (click aici), în care au fost descrise toate etapele de obținere a cidrului, în gospodărie.

Cidru de vișine – rețeta 1

Se curăță fructele coapte și sănătoase de codiță. Înlăturarea codițelor este obligatorie pentru a nu împrumuta băuturii gustul ierbos, neplăcut. Se scot sâmburii, se terciuiesc și se lasă să se macereze în sucul propriu, în care timp va începe și fermentația. Această macerare va necesita 2 zile și are ca scop degajarea mai mai ușoară a sucului din fruct, plus aromatizarea și culoarea mai abundentă care rămâne în .

După macerare fructele se terciuiesc. Dacă se preferă, se lasă o dată cu fructele care se macerează și 20 – 30 sâmburi, pentru o damigeană de 5 L, pentru a-i da gust de migdale. 2 Litri must, obținut prin metoda de mai sus, se diluează cu 1 L apă. Pentru fiecare litru de must diluat se adaugă zahăr, aproximativ 260 g. Pentru a prepara un cidru de vișine sec vom folosi 190 g zahăr/L de must diluat; pentru cidrul demisec vom folosu 240 g zahăr/L; pentru cidrul desert vom folosi 300 g zahăr/L. Se preferă cidrul tare mai ales că fermentează ușor.

Cidru de vișine – rețeta 2

La 5 Litri must de vișine, bine macerat, se adaugă 5 L de apă și 3 kg zahăr. Restul operațiilor sunt aceleași ca la rețeta precedentă.

Cidru de vișine – rețeta 3

Este o rețetă de cidru licoros. Cantitățile sunt cele arătate în rețeta a doua, adăugându-se ceva mai mult zahăr, după gust. Se intervine în timpul fermentației după aproximativ 5 săptămâni prin adăugarea de 250 ml spirt sau 500 ml votcă, ori rachiu de tânăr. Se limpezește mai ușor față de rețetele precedente (click aici pentru alte rețete), iar după un an de conservare se poate trage la sticle.

Cidru de vișine cu cireșe

Cidrul fabricat numai din cireșe nu este atât de reușit din cauza lipsei de aciditate, tanin și în general nu are corp. Băutura nu este stabilă și ca atare trebuie amestecată cu vișine. Se prepară cu vișine în proporție de 2 kg cireșe ți 0,500 kg vișine; acest raport poate să evolueze în favoarea cantității de vișine. Tehnologia obținerii mustului este aceeași arătată pentru vișine.

Cireșele fiind în general mai crocante, fermentează mai greu și de aceea înainte de fermentare se va adăuga fosfat de amoniu pentru activarea fermentației. Cele mai reușite rețete cu cireșe sunt cele din soiuri de fructe dulci.

Cidru de vișine cu cireșe – rețeta 1

Fructele bine coapte se spală, se sortează, se îndepărtează codița și sâmburii, lăsându-se terciuite la macerat 24 de ore. Urmează presarea. La mustul obținut se adaugă zahăr 170 g/L și 0,3 g fosfat de amoniu pentru activarea fermentației.

Cidru de vișine cu cireșe – rețeta 2

Acest cidru de vișine cu cireșe este un cidru mai dulce. Mustul obținut se diluează cu apă în proporție de 1 Litru must la 0,500 L apă. Se adaugă zahăr între 250 și 280 g/L și 0,3 g fosfat de amoniu pentru activarea fermentației. Fermentația o facem cu o cultură pură de fermenți.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :