Cidru de fragi + rețete. Cum se face cidru de fragi în gospodărie?

/
/
/
832 Views

Cele mai bune din fragi le obținem din fragii de pădure care au parfum. Se folosesc numai fructe bine coapte. de fragi își păstrează parfumul cel mult 1 an, iar în final băutura are culoarea ceaiului. Fructele strivite, stricate, mucegăite se elimină neapărat, altfel expunem sigur cidrul la brunificare și alterare. Singurele de cidru de fragi reușite sunt cele de tip desert.

Înainte de a trece la modul de obținere a cidrului de fragi, vă rog să vă documentați în legătură cu tehnica de obținere a cidrului în gospodărie. Tehnica de obținere a cidrului în gospodărie a fost detaliată pe larg în acest articol (click aici).

Cidru de fragi – rețeta 1

Pentru a obține un cidru de fragi de calitate, la 5 kg fructe zdrobite se adaugă 2 kg zahăr și 1,200 L de apă, 9 g acid citric și 1 g fosfat de amoniu pentru activarea fermentației și maiaua de fermenți selecționați. Fermentația se face ca la vinul roșu, pe boască și durează 5-7 zile, având grija de a băga mereu căciula de fructe în lichid. Cel mai recomandat este să montăm un grătar în partea superioară a putinei pentru a nu expune fructele la alterare.

După aproximativ 7 zile de fermentare se trage mustul în fermentare de pe boască și se presează repede boasca, continuând fermentarea cu must limpezit în damigene. Cidru de fragi finit se supune tratamentelor obișnuite. Se poate trage la sticle și păstra la rece.

Cidru de fragi – rețeta 2

La 1 L de must tescuit și limpezit se adaugă 300 g de zahăr și fermenți selecționați. Zahărul poate fi dat în 3 doze: 230 g la începutul fermentației, apoi 40 g și respectiv 30 g după cinci zile. După terminarea fermentării, cidrul se trage din depozit în alt vas și se mai adaugă 50-60 g de zahăr la litru. Se pasteurizează după cleire și se poate trage la sticle.

Cidru de fragi – rețeta 3

Mustul de fragi se poate dilua în cantități puțin mai mari, dar fără să-și piardă caracterul fructos.  de la presă se macerează cu apă și apoi este supusă presării. La 7 kg fructe presate de 2 ori, amestecăm respectivul must cu 2,5 kg zahăr și completăm cu apă până la 8-10 L. Se adaugă obligatoriu 18 g acid citric și 3 g superfosfat de amoniu, plus o maia de fermenți selecționați. Zahărul îl dăm în 3 doze: înainte de fermentare 1,700 kg, după 5 zile de la fermentare 400 g și încă după 5 zile tot 400 g zahăr.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :