Cidru de flori de soc. Cum faci bani cu florile de soc în România?

/
/
/
1509 Views

de flori de soc se prepară la fel ca cidrul de măceș, folosind florile cu inflorescențe care au fost uscate. Se folosesc aproximativ 170 g de flori pentru 10 L .

Vă informăm că înainte de a trece direct la rețetele de cidru de flori de soc, vă recomandăm să parcurgeți acest articol (click aici), în care au fost descrise toate etapele de obținere a cidrului, în gospodărie.

Cidru de flori de soc.

Tehnologia de preparare nu diferă de a celorlalte fermentate din fructe. Pentru aromatizare se mai adaugă cojile de la 2 lămâi și respectiv zeama de la 3 lămâi. Cidru de flori de soc este o băutură care are o aromă plăcută, mult gustată de unii amatori. Se poate prepara cu 280 g zahăr la litru când dorim un cidru licoros și respectiv cu 240 g la litru când dorim un cidru demi-sec.

Cum poți să faci bani cu florile de soc în România?

Un englez și-a deschis în România o fabrică în care face din florile de soc culese de câțiva români care îl ajută. Florile de soc sunt adunate din apropierea localității Saschiz. Socul înflorește la sfârșitul lunii mai, iar oamenii mișuna ca furnicile cât e ziua de lungă pe toate dealurile însorite. Un kg de flori de soc este răsplătit cu 2 lei. În 7-8 ore, 2 culegători pot culege aproximativ 50 de kg.

Florile de soc astfel culese trebuie prelucrate în maxim 24 de ore de la recoltare. În fabrica englezului se prelucrează aproximativ 7 tone pe zi, ținând cont că o floare de soc are o greutate de aproximativ 3 grame. Siropul de flori de soc este făcut după o rețetă veche a sașilor din această zonă.

Citește și: Cum se limpezește vinul și cidrul?

De la această fabrică, pleacă anual aproximativ 30 de tone de sirop de soc. Combinat cu apa, se transformă în de 10 ori mai multă socată. Englezul nu se mulțumește cu atât. Pe viitor vrea sa facă și sirop de salcâm după o rețetă săsească. Oare noi nu am putea face sirop de soc?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :