Cidru de dude. Cum se face cidru de dude în gospodărie?

/
/
/
926 Views

Din este cunoscut mai mult distilatul din , rachiul, însă mulți amatori fermentează dudele și pregătesc un care se consumă atât ca must în fermentare cât și ca produs finit. Dudele albe au lipsă de și tanin. Dudele negre au tanin și , însă sunt mai puțin dulci. Pentru a face de și pentru a extrage aroma fructului se fermentează fructele zdrobite pe boască. Vom fi atenți ca în timpul fermentării, în mod obligatoriu, să introducem regulat căciula în mustuială. Mai indicat este atunci când fermentăm în putini, să montăm în partea superioară a acesteia un grătar care să țină fructele sub nivelul lichidului. Fermentația pentru macerare durează 4 zile, apoi se tescuiește, iar mustul obținut se transmite în alte vase cu care sfârșim fermentarea.

Citește și: Cum se face cidru de fragi în gospodărie. Tehnologia de obținere a cidrului de fragi

Vă informăm că înainte de a trece direct la rețeta de cidru de dude, vă recomandăm să parcurgeți acest articol (click aici), în care au fost descrise toate etapele de obținere a cidrului, în gospodărie.

Cidru de dude, obținut din dude dulci, albe

La 5 L must se adaugă 3 L de apă cu care s-a macerat și presat tescovină de Ia presă. Se adaugă în continuare 16 g de acid tartric, 4,5 g tanin și 2 kg de se poate da în 3 doze: prima doză este de 1,500 kg la începutul fermentației, apoi în două doze din 5 în 5 zile câte 250 g de . Se limpezește bine și se consumă repede.

Din dude negre rețeta este aceeași, fără tanin și cu cantitatea pe jumătate de acid tartric. Alte rețete de cidru puteți găsi aici (click aici). De asemenea, dacă aveți dvs. rețete de cidru și vreți să le împărtășiți cu noi, fie ne trimiteți un email, fie lăsați un comentariu.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :