Cidru de agrișe. Cum se face cidru de agrișe în gospodărie?

/
/
/
866 Views

Agrișele sunt fructe cu o foarte mare cantitate de vitamine și, pentru acest motiv, se consumă mai mult ca fructe proaspete. de agrișe, este, în general, dificil de păstrat. Indicate sunt numai agrișele coapte. Nu sunt cele mai potrivite pentru agrișele roșii, ci mai mult cele galbene. Vom prepara numai cu potențial alcoolic mare, deoarece aceste fiind slab alcoolice se strică foarte repede. Cele mai bune rezultate se obțin prin cupajarea cidrurilor finite proaspete de agrișe cu coacăze.

Vă informăm că înainte de a trece direct la rețeta de cidru de agrișe, vă recomandăm să parcurgeți acest articol (click aici), în care au fost descrise toate etapele de obținere a cidrului, în gospodărie.

Cum se face cidru de agrișe?

Agrișele au o mare cantitate de pectină, care ține fructul cărnos și cu pielița tare. Din acest motiv vom aplica procedee corespunzătoare de macerare. Cedează greu mustul, așa că agrișele zdrobite le vom supune macerării puternice, prin încălzire până la 80°C timp de 30 minute, urmate încă de o opărire cu apă clocotită, cât le acopere bine, așa cum s-a arătat la metoda macerării (click aici).

Fructele macerate, după răcire, se tescuiesc de 2 ori prin presare. Mustul rezultat îl amestecăm cu zahăr sau cu fermenți activi și fosfat de amoniu pentru activarea fermentației. Cidrul finit se limpezește greu și vom apela la bentonită sau agar-agar (vezi aici cum se limpezește cidrul).

11 lucruri despre agrișe și de ce să încerci să faci cidru din ele?

 1. agrișele sunt utile pentru tratarea problemelor de piele;
 2. conform ultimelor studii, agrișele încetinesc activitatea osteoclastică, adică cea de distrugere a oaselor;
 3. agrișele contribuie la eliminarea coșurilor și a acneei;
 4. agrișele previn mătreața;
 5. agrișele au un ușor efect diuretic datorita conținutului bogat de apă – urinarea ajuta ca organismul sa elimine toxinele și excesul de sare, apa și acid uric. Poți chiar să și slăbești având în vedere ca urina este alcătuită în proporție de 4% din grăsimi.
 6. agrișele mențin rinichii sănătoși și previn infecțiile urinare și uterine;
 7. agrișele protejează organismul împotriva radiațiilor;
 8. sucul de agrișe este util pentru îmbunătățirea vederii, reduce riscul de cataracta sau hipermetropie, dar și al degenerării maculare. Consumă agrișe alături de miere pentru îmbunătățirea vederii;
 9. agrișele au proprietăți antibacteriene, sprijină organismul în lupta împotriva infecțiilor, susținând sistemul imunitar, ceea ce va crește rezistența la boli;
 10. agrișele stimulează grupul izolat de celule care secreta insulina, reducând astfel glicemia în cazul pacienților ce suferă de diabet – se recomandă consumul sucului de agrișe cu un vârf de turmeric de două ori pe zi înainte de masă;
 11. agrișele întăresc mușchii inimii, fiind bogate în antioxidanți, antocianine, flavonoide, potasiu etc.;
 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :