Ce se întâmplă cu alimentele atunci când le prăjim sau fierbem?

/
/
/
975 Views

Prin consumul fibrelor, facem o eliminare a toxinelor și prevenim ateroscleroza, diabetul, cancerele. Se știe clar că alimentația sănătoasă, bogată în legume și fructe proaspete, consumate în sezonul în care apar, este un puternic factor de prevenție a cancerelor, pentru că este o relație directă între cancer – mai ales cel gastric sau colo-rectal – și alimentele pe care le mâncăm. În plus, alimentele vii (bune) aduc enzime – la legumele și fructele proaspete, care conțin enzime active, vitaminele și mineralele au o mare disponibilitate. Acestea ar trebui să reprezinte cel puțin jumătate din doza de alimente pe care le consumăm zilnic. Dar noi neglijăm acest lucru și mâncăm aproape numai alimente moarte!.. În acestea, enzimele au fost inactivate. În orice aliment tratat la peste 40ºC, enzimele sunt moarte. Chiar și mierea, care este un aliment viu, dacă o încălzim sau o punem în ceai, în cafea sau în alte alimente care suferă tratamente termice mai mari de 40ºC, devine un aliment mort, periculos, pentru că fructoza se descompune și formează un compus toxic – ().

Conținutul în HMF este principalul indicator în funcție de care mierea se pune sau nu pe piață, arată dacă este sau nu bună de consum. Iată cum alimentele tratate termic prea mult sau tratate termic inadecvat devin din alimente vii – alimente moarte. Același lucru se întâmplă cu fructele din care facem sucuri pasteurizate, compoturi sau dulcețuri. La fel și cu legumele pe care le fierbem în ciorbă, până distrugem orice urmă de enzimă, de vitamină, și facem ca mineralele să nu mai fie biodisponibile, să nu mai poată fi utilizate de corpul nostru. De aceea, este absolut necesar ca, pe lângă mâncarea preparată termic, să mâncăm legume și fructe proaspete în sezon, într-o formă cât mai integrală. Nu este recomandabilă nici curățarea mărului de coajă, nici îndepărtarea pieliței la roșii, pentru că acolo natura a concentrat cei mai puternici antioxidanți. De aceea sunt colorate, de aceea este recomandat un curcubeu de culori în farfurie – pentru că acele culori ale fructelor și legumelor vii sunt de fapt antioxidanți. Antioxidanții sunt și ei absolut necesari, pentru că sting focul radicalilor liberi, care ne oxidează și ne ruginește. O alimentație bogată în antioxidanți naturali, în naturale și în macro și microelemente care provin din matricea alimentară naturală este o alimentație sănătoasă, de prevenție a bolilor, a îmbătrânirii, de creștere a calității vieții și de prelungire a acestea. Așadar, aceste alimente au și efect geriatric.

De asemenea, aproape toate verdețurile de primăvară, cum ar fi leurda, usturoiul, ceapa etc. conțin substanțe numite fitoncide (cum ar fi alicina), care au cea mai puternică acțiune de distrugere a virusurilor, a bacteriilor, a ciupercilor microscopice, deci un antibiotic natural fără egal și care nu dă tulpini rezistente.
Cartofii noi sunt o sursă excepțională de vitamina C, cu înaltă activitate biologică, fiind în același timp unul dintre puținele alimente care alcalinizează mediul intern. Mediul nostru intern, sângele și limfa, are un pH ușor alcalin, adică 7,34. Peste această valoare, vorbim de alcaloză metabolică, iar sub acest prag – acidoză metabolică. Ambele sunt stări patologice, care pot degera în boli foarte grave. Majoritatea alimentelor moderne, rafinate – fie că este vorba de alimente pe bază de carne sau pe bază de zaharuri rafinate – sunt puternic acidifiante ale mediului intern. Iată cum un aliment, în modul cel mai natural, ne poate reechilibra pH-ul organismului!

V-ați gândit vreodată cât de importantă este pentru sănătatea dumneavoastră umilul pătrunjel? Este cea mai teribilă sursă de vitamina C, de cea mai bună calitate. De asemenea, pătrunjelul are o mare cantitate de clorofilă, care este un foarte bun dezodorizant și un foarte bun aseptizant al cavității bucale. Halena nu apare dacă mâncăm pătrunjel – o lingură pe zi. De altfel, acest lucru este testat și verificat de mii de oameni de popoarele din zona mediteraneană, în special de arabi; toate alimentele lor sunt foarte bogate în pătrunjel. Este la îndemâna noastră, îl putem cultiva și pe balcon, în jardiniere. Pătrunjelul are de câteva ori mai multă vitamina C, de cea mai bună calitate decât lămâia!

Tot acum apar verdețurile de sezon: lobodă, mărarul etc. – toate cu acțiune detoxifiantă, carminativă, digestivă. Păpădia este o plantă ale cărei frunze și rădăcină sunt neîntrecute în detoxifierea ficatului și a bilei. Oricare din aceste alimente nu numai că nu ne îngrașă, dar chiar ne ajută să slăbim, să ne menținem silueta. În plus, aportul de vitamine și minerale ne face tenul frumos, părul sănătos și strălucitor, unghiile rezistente și nefriabile.

Primăvara nu trebuie să uităm nici de gândirea pozitivă. Pentru că omul este o entitate informațională substanțial energetică și este făcut nu numai din corpul material; el este și spirit. Trebuie neapărat să ne cultivăm atât spiritul, cât și corpul, pentru că, unul depinde de celălalt. Dacă nu vom gândi pozitiv, dacă nu vom găsi mijloace dea ne elibera de stres, vom avea de suferit.

În prezent s-au definit trei obiectivizări ale performanțelor umane IQ (coeficientul de inteligență rațională), EQ – inteligența emoțională (care ne ajută să ne integrăm în societate și să socializăm), iar mai importantă decât acestea este SQ – inteligența spirituală, la care – din păcate – astăzi din ce în ce mai puțin oameni acced, pentru că din ce în ce mai puțini conștientizează evoluția spirituală. Lucrurile sunt mai complexe decât par, dar nu de neabordat și de neîmplinit. Însă cu inteligență, cu rațiune și cu responsabilitate, vom reuși să ne dobândim toate aceste virtuți, spre beneficiul sănătății noastre fizice și mentale.

Suntem ceea ce mâncăm, dar mâncăm cum gândim și gândim cum mâncăm!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :