De ce bogații devin și mai bogați, iar săracii și mai săraci?

/
/
/
85 Views

Bogații devin și mai bogați pentru că învață să rezolve problemele pe care le au cu . Bogații văd problemele financiare ca pe niște oportunități prin care pot învăța lucruri, pot evolua și pot deveni mai agili. Bogații știu deja faptul că, cu cât își măresc mai mult capacitatea de a rezolva problemele cu , cu atât aceștia problemele bănești mai dificile și astfel ei devin și mai bogați. În loc să evite problemele financiare spunând că nu au problemele financiare sau în loc să le evite, aceștia pur și simplu confruntă aceste probleme, ies din diversele dificultăți financiare și astfel devin și mai inteligenți în domeniu. Și așa se îmbogățesc și mai mult.

Cum își rezolvă săracii problemele cu banii?

Oamenii săraci văd problemele cu banii doar ca pe niște probleme. Mulți sunt victime ale . Oamenii săraci se gândesc de cele mai multe ori că dacă ar avea mai mulți , problemele lor financiare ar dispărea pur și simplu. Nici nu-și dau seama că atitudinea lor față de problemele financiare personale este, de fapt, adevărata problemă cu care se confruntă. Atitudinea lor le creează problemele cu banii. Incapacitatea de a-și depăși greutățile sau faptul că-și evită problemele nu face decât să-i aducă în pragul unor dificultăți și mai mari, și mai complicate. În loc să devină mai bogați, ei devin și mai săraci. În loc să învețe să-și rezolve problemele cu banii, aceștia devin și mai săraci încercând să le evite, sau încercând diverse lucruri precum refinanțări, cumpărături inutile etc.

Cum își rezolvă clasa de mijloc problemele cu banii?

Cei din clasa de mijloc abordează diferit problemele cu banii. În loc să-și rezolve problemele financiare, ei cred că sunt mai deștepți decât atât. Clasa de mijloc își cheltuiește banii pe educație, astfel încât să poată obține slujbe sigure. Cei mai mulți dintre acești oameni sunt suficienți de deștepți ca să faci bani. Ei sunt mai precauți cu banii. Își cumpără o casă, fac naveta la serviciu, nu-și asumă riscuri, avansează în ierarhia corporatistă și-și pun bani deoparte pentru vârsta pensionării, investind în acțiuni, obligațiuni și fonduri mutuale. Ei cred că pregătirea lor academică sau profesională este de ajuns ca să-i ferească de realitatea crudă, dură a banilor.

Clasa de mijloc vs bogații

La o anumită vârstă, mulți oameni descoperă că sunt prizonierii propriului birou. Mulți sunt niște angajați valoroși. Au experiență în domeniu. Câștigă suficienți bani și au un serviciu destul de sigur. Totuși, în adâncul inimii lor, ei știu că sunt prinși într-o capcană financiară și că le lipsește inteligența necesară pentru a scăpa din închisoarea birourilor lor. Abia așteaptă să treacă cei 15 ani până la pensionare, imaginându-și că după aceea vor avea, desigur, un mai flexibil.

Clasa de mijloc crede că poate scăpa de problemele ei financiare, dacă este mai bine pregătită la nivel academic și profesional. Celor mai mulți oameni din această categorie le lipsește pregătirea financiară, motiv pentru care au tendința de a pune un preț mai mare pe siguranța financiară decât pe provocările financiare. În loc să devină antreprenori, acești oameni lucrează pentru antreprenori. În loc să investească, ei își lasă banii pe mâna experților financiari. În loc să-și mărească capacitatea de a-și rezolva problemele cu banii, ei își fac tot timpul de lucru, ascunzându-se în birourile lor.

La o simplă comparație, îți poți da seamă că bogații nu se dau bătuți. Ei învață din experiențele lor și devin și mai bogați.

Bogații și Banii – Cum rezolvi tu problemele financiare ale bogaților?

Mulți oameni muncesc pentru bogătași, rezolvând problemele financiare ale acestora.

De exemplu, contabilul se duce la serviciu pentru a număra banii celui . Agentul de vânzări vinde produsele bogătașului. Mana­gerul conduce afacerea persoanei bogate. Secretara răspunde la apelurile telefonice destinate persoanei avute și-i tratează cu respect pe clienții acesteia. de serviciu face curățenie în birourile persoanei bogate și-i menține mașinile în stare bună de funcționare. Avocatul îl protejează pe cel bogat de acțiunile celorlalți avocați și de procese. Contabilul public autorizat protejează banii bogătașului împotriva taxelor. Bancherul păstrează banii persoanei bogate în siguranță.

Astfel îți poți da seama că majoritatea oamenilor lucrează ca să rezolve problemele financiare ale oamenilor bogați.

De ce nu își rezolvă și săracii problemele cu banii?

Săracii au și o să aibă întotdeauna problemele cu banii, pentru că nu își schimbă comportamentul și gândirea. În loc să înțeleagă că problemele financiare sunt niște oportunități prin care pot deveni mai inteligenți, ei ajung acasă, se așază pe un scaun, în sufragerie, își pun ceva de băut, fac o la grătar și se uită la TV. A doua zi de dimineață, acești oameni se duc din nou la serviciu ca să rezolve problemele altcuiva și ca să îmbogățească pe altcineva.

Surse: Un iq financiar mai bun, Robert T. Kiyosaki

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :