Bogat sau Fericit? Cum este mai bine? Banii nu aduc fericirea?

/
/
/
86 Views

Asistăm de foarte multe ori la discuții de genul sau ? Cum este mai bine? Este adevărată sintagma: nu aduc fericirea? Sau diverse alte afirmații precum prefer să fiu decât să fiu . Această afirmație mi s-a părut întotdeauna foarte ciudată, din moment ce am fost atât , cât și bogat. Și în ambele situații financiare am fost atât fericit, cât și nefericit. Mă întreb de ce oamenii cred că trebuie să aleagă între fericire și ?

Reflectând asupra acestei lecții, mi-am dat seama că oamenii vor de fapt să spună: „Aș prefera să mă simt confortabil și în siguranță, decât să fiu bogat”. Însemnând că dacă n-ar mai trăi confortabil și în siguranță, nu ar mai fi fericiți. În ceea ce mă privește, eram gata să renunț la confort și la siguranță pentru a deveni bogat. Am fost sărac, bogat, fericit și nefericit. Dar vă asigur, atunci când eram sărac și nefericit eram mai nefericit decât atunci când eram bogat și nefericit.

De asemenea, n-am înțeles niciodată afirmația: „Banii nu aduc fericirea”. Deși este într-o oarecare măsură adevărată, am observat mereu că atunci când am mă simt destul de bine. Acum câteva zile am găsit o bancnotă de 10$ în buzunarul blugilor. Cu toate că era vorba doar de 10$, mi-a părut extrem de bine că i-am găsit, întotdeauna mi s-a părut mai plăcut să primesc bani, decât să primesc o notă de plată cu banii pe care-i datorez. Cel puțin aceasta este experiența mea cu banii. Sunt fericit când îi primesc și sunt trist când trebuie să-i dau.

Prioritățile în trebuie să fie: să fii bogat, să ai confort și să ai siguranță. Când vine vorba de bani și de , toate cele trei priorități sunt importante. Ordinea pe care o stabilești este o decizie foarte personală pe care ar trebui să o luați înainte de a începe să investiți. Tatăl meu sărac a considerat că mai important este „să aibă siguranță”, pe când tatăl bogat a ales ca prioritate „să fie bogat”. Înainte de a începe să investiți, este important să hotărâți care vă sunt prioritățile.

Surse: Ghid de investiții, Robert Kiyosaki

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :