Băutul controlat de alcool pentru un alcoolic nu este benefic

/
/
/
229 Views

Atunci când dependenții de alcool acceptă un tratament pentru că observă că așa nu mai merge, ei speră că mai târziu vor putea bea din nou controlat. Doar se așteaptă la vindecare! Și este greu și pentru un nealcoolic să înțeleagă de ce este imposibilă revenirea la starea inițială, de băut controlat. Cine nu înțelege această imposibilitate, fie din experiență, fie mental, va încerca mereu să verifice dacă nu poate bea controlat. Experții din domeniu susțin că băutul controlat de alcool pentru un alcoolic nu există. Prin băutul controlat, cei mai mulți încearcă să prindă două muște dintr-o singură lovitură:

  • satisfacerea dorinței de a bea;
  • dovada că, de fapt, nu este un alcoolic veritabil.

La început chiar pare că persoana în cauză reușește să bea controlat sau să înghită pastile cu măsură, astfel încât simte că vezi, am avut dreptate!. Mai devreme sau mai târziu se întâmplă totuși ceva „de neconceput”, ceva ce nici știința nu a elucidat încă pe deplin: măsura este întrecută din ce în ce mai des. Prin aceasta, vechiul cerc vicios al autoamăgirii și tăgăduirii reintră în funcțiune. Căci cel în cauză nu poate decât să-și recunoască înfrângerea sau să mintă. Perioada dintre băutul controlat și pierderea controlului devine din ce în ce mai scurtă.

Băutul controlat de alcool pentru un alcoolic

Chiar dacă acest băut cu măsură pare, pentru cel în cauză și pentru cei din jur, a fi normal, totuși nu este decât un consum „controlat”. Cel mai sigur semn că , este vorba despre un consum controlat, dar dependent, este frecvența cu care cel în cauză se gândește la alcool și neliniștea cu care așteaptă momentul băutului de alcool.

Point of no return

Doar când dependentul de alcool și-a recunoscut incapacitatea de a manipula fără probleme drogul poate să ia măsuri decisive de a se schimba și de a accepta o viață abstinentă și mulțumită. Din experiențele pe animale a reieșit că, la vietățile superioare, pe scara evoluției există un așa-numit point of no return, adică un punct de la care nu mai există întoarcere la un consum fără probleme. Se consideră că aceasta are de a face cu modificările care au loc în metabolismul nervos. Dacă aceste modificări au durat o perioadă mai îndelungată, ele nu sunt reversibile, oricât de mult ar dura abstinența. Acest punct încă nu a fost determinat biochimic la om, astfel încât dependentul nu poate primi o dovadă științifică pentru slăbiciunea sa. Drept dovadă trebuie să-și folosească propria experiență.

Citește și alte articole din categoria BĂUTURI ALCOOLICE și DROGURI

Toți oamenii au slăbiciunile lor, și cei mai puțini le recunosc. Dacă dependentul nu-și acceptă slăbiciunea față de drog, el nu are decât două variante: fie umblă cu o figură mohorâtă prin lume reproșând indirect, oricui îi iese în cale, faptul că el și-a pierdut leacul, fie va încerca în ciuda tuturor experiențelor pe care le-a avut să bea controlat.

Ultima variantă este o sarcină grea, chiar și pentru persoane care sunt obișnuite să se autoafirme. Ea solicită atât de multă energie, încât puterea de a se controla este suprasolicitată. Poate că s-ar putea face comparația cu o activitate sexuală controlată care dintr-un motiv sau altul nu are voie să ajungă la apogeu. Efortul imens de a controla actul susține și sporește în mod paradox nevoia de a-și da drumul frânelor. Sau mai bine se evită întreg domeniul.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :