Banul NU este ochiul dracului și Banii nu te fac bogat

/
/
/
86 Views

Cartea Un IQ financiar mai bun, scrisă de Robert Kiyosaki începe chiar cu această afirmație: banul nu este ochiul dracului. Unul dintre cele mai mari eșecuri ale sistemului educațional este acela de a nu le asigura studenților o . Se pare că mulți oameni consideră că, din punct de vedere religios, sunt murdari. Ei cred că dragostea pentru este sursa tuturor relelor.

Dar, după cum mulți alți oameni știu deja, nu dragostea pentru bani aduce răul – ci lipsa aduce răul. Un loc de muncă pe care îl urăști aduce răul; Munca asiduă pe foarte puțini bani cu care nu ne putem întreține familia aduce răul. Unii oameni consideră că le este rău când sunt înglodați în . Rău este să te cerți din cauza banilor cu cei pe care îi iubești. Să fii lacom este rău. Să comiți fapte criminale sau ilegale pentru bani este rău.

Banul în sine nu este ochiul dracului. Banii sunt doar bani.

Banul nu este ochiul dracului, iar banii nu te fac

Nu. Banii în sine nu te fac bogat. Toți cunoaștem foarte mulți oameni care merg la muncă zi de zi, care trudesc pentru bani, care fac mai mulți bani, dar care nu devin mai bogați. Poate sună ironic, dar de cele mai multe ori acești oameni se bagă și mai mult în datorii, cu fiecare bănuț în plus pe care îl câștigă. Mulți oameni cred că pentru a face bani ai nevoie de mulți alți bani. Nu este adevărat. Amintește-ți întotdeauna că, așa cum poți să pierzi banii investind în aur, acțiuni, criptomonede, așa poți să îi pierzi și cu orice altă .

De asemenea, am auzit cu toții istorioare despre câștigătorii la loterie ori despre diverși oameni care au ajuns milionari peste noapte și care sărăcesc tot peste noapte. Mulți dintre noi cunosc oameni care și-au pierdut banii la bursă. Poate chiar și tu te numeri printre acestea.

Dar nu aurul, acțiunile, imobilele, truda sau banii nu te fac bogat – ci ceea ce știi despre bani, aur, acțiuni, trudă te face mai bogat. În , inteligența ta în plan financiar te face mai bogat, IQ-ul tău financiar este ceea ce te face bogat. Iar banul, banul nu este ochiul dracului.

Surse: Un IQ financiar mai bun, Robert Kiyosaki

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :