Banii nu sunt importanți? Ce alegem: banii sau dragostea?

/
/
/
64 Views

nu sunt importanți… Hai să vă punem o întrebare: dacă ați spune despre soțul sau soția dumneavoastră, ori despre prietenul sau prietena dumneavoastră sau despre partenerul dumneavoastră că nu sunt cu adevărat importanți, ar mai fi vreunul dintre ei în preajma dumneavoastră? Nu cred, și nici nu procedează diferit!

La seminariile mele, unii participanți vin la mine și-mi spun: „Știi, Harv, banii nu sunt chiar atât de importanți.” Atunci îi privesc în ochi și le spun: „Ești falit, așa-i?” De obicei își coboară privirea în pământ și, cu umilință, spun: „Păi, deocamdată trec prin niște dificultăți financiare, dar…” la care îi întrerup: „Nu, nu este doar acum, este dintotdeauna; de când te știi ai fost ruinat sau pe-aproape; nu-i așa?” în acest moment, de obicei dau din cap afirmativ și se întorc îndurerați la locurile lor, pregătiți să asculte și să învețe, pe măsură ce descoperă ce efect distructiv are această convingere asupra vieții lor.

Desigur că sunt faliți. Ați avea o motocicletă dacă nu ar fi importantă pentru dumneavoastră? Bineînțeles că nu. Ați avea un papagal în colivie dacă nu ar însemna ceva pentru dumneavoastră ? Bineînțeles că nu. La fel, dacă dumneavoastră credeți că banii nu sunt așa de importanți, nici nu îi veți avea.

De fapt, vă puteți uimi prietenii cu această clarviziune. Imaginați-vă că stați de vorbă cu un prieten care vă spune „banii nu contează”. Duceți-vă mâna la frunte, priviți în sus ca și cum ați primi un mesaj din ceruri și spuneți: „Ești falit!” Șocat, prietenul dumneavoastră va întreba, fără îndoială: „De unde știi?” La care, întindeți palma și spuneți: „Ce altceva mai vrei să știi ? Asta te costă vreo 50 de dolari, te rog!“ Permiteți-mi să v-o spun direct: oricine afirmă că banii nu contează, că nu sunt importanți – atunci nu-i are deloc! înțeleg importanța și locul pe care îl au în societate. Pe de altă parte, săracii își validează incapacitatea financiară prin folosirea unor comparații fără relevanță. Vor argumenta că „banii nu sunt la fel de importanți ca dragostea”.

Acum, spuneți și dumneavoastră, nu este idioată comparația asta? Ce este mai important: brațul sau piciorul dumneavoastră? Ambele sunt importante. Ascultați, dragi prieteni: banii sunt foarte importanți în domeniile în care funcționează și sunt inutili în ariile în care nu au nicio influență. Cu toate că dragostea poate face Pământul să se învârtă, nu plătește construcția de spitale, biserici și case. De asemenea, nu dă nimănui de mâncare.

Surse: T. Harv Eker, Secretele minții de milionar

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :