De ce apa distilată este cea mai bună pentru obținerea băuturilor alcoolice?

/
/
/
1520 Views

Apa în corpul omenesc condiționea­ză funcționarea normală a organismului. Activitatea orga­nismului este bazată pe reacțiile biochimice, infinit de variate, adeseori foarte complicate. Substanțele alimentare ce se introduc în organismul uman conțin , iar reacțiile biochimice din organism au loc în soluții apoase. Rolul apei ca parte componentă principală a organismului omenesc este evident vital. Dacă se ia ca greutate medie a corpului omenesc 65 kg, partea uscată din greutate ce revine omului este de cca 40 kg. Pentru prepararea băuturilor slab alcoolice și alcoolice este indicată apa distilată

Eliminarea din corp a produselor netrebuincioase organis­mului, rezultate din metabolism se face în cea mai mare parte sub forma unor soluții apoase. Pierderea apei în timp de 24 ore este de la 1,5 la 2 litri. Organismul manifestă, la o pierdere mai ridicata a apei, o senzație de puternică sete.

Poate te interesează și Care sunt substanțele care oferă gustul berii?

Necesitatea unei echilibrări imediate a bilanțului apei în organism este simțită mai mult în timpul lucrului în ateliere cu temperaturi ridicate, în câmp pe arșița verii, în excursii etc. Rezultă deci ca alegerea unui tip de băutură, desigur, trebuie să fie în funcție de astfel de situații. Fiecare băutură are scopul și rolul ei binefăcător, în funcție de situația ivită și de necesitatea organismului.

Este cazul să subliniem că băuturile nealcoolice, ca sucurile, limonadele, răcoritoarele etc., sunt folosite în principal pentru potolirea setei și apoi ca aliment, ceea ce le deose­besc ca scop de băuturile slab alcoolice, (cvasul, crușonul, berea, mazagranul etc.) și desigur le deosebesc fundamental ca scop și funcționalitate de băuturile alcoolice provenite prin fermentarea strugurilor (vinuri), fructelor (cidruri) sau diverselor distilate din fructe (, ) și alte spirtoase.

De ce apa distilată este cea mai bună pentru obținerea băuturilor alcoolice?

Nu orice sursă de apa limpede este corespunzătoare preparării băuturilor făcute în casă. Ea trebuie să corespundă unor cerințe sanitare, să fie limpede, incoloră, fără miros, cu cât mai puține săruri și cu gust plăcut și desigur neinfestată cu microbi. Toate apele, indiferent de proveniență, conțin săruri care folosite la prepararea băuturilor provoacă ulterior tulburări în băuturile slab alcoolice și alcoolice.

Apa cea mai săracă în săruri și compuși organici este apa provenită din ploaie și zăpadă. Pentru prepararea băuturilor slab alcoolice și alcoolice este indicată apa distilată. Deci, cea mai bună apă este apa distilată.

De ce ar trebui fiartă apa înainte de folosire?

(de canalizare, fântâni, izvor etc.) o vom folosi la prepararea băuturilor alcoolice numai după un simplu și eficace tratament. Acest tratament constă din fierberea apei în clocot o jumătate de oră, apoi lăsată nemișcată în vas să se răcească timp de 24 ore. Între timp sărurile și alți compuși se vor depune la fund. Vom trage cu atenție, cu ajutorul unui furtun, apa limpede în alt vas, având grijă ca apa de pe fundul vasului să nu treacă prin sifon.

Prin fierberea apei se vor distruge și eventualele bacterii care altfel pot acționa în voie, mai ales când băuturile sunt nealcoolice sau slab alcoolice (cvas, mazagran etc.).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :