6 modalități de afla dacă vorbești corect în public. Cum comunici corect?

/
/
/
110 Views
  1. Solicitați păreri. Există, probabil, câteva persoane destul de apropiate de tine, care au ocazia să observe în mod regulat modul în care tu vorbești în public. Întrebați-le ce părere au despre modul în care reușiți acest lucru. Este probabil ca ei să fi făcut deja, între timp, unele observații și să fie dispuși să vi le împărtășească. Exprimați clar ceea ce doriți, astfel încât și ei, la rândul lor, să vă poată da un răspuns dar. Nu abordați o atitudine defensivă atunci când auziți punctul lor de vedere.
  1. Căutați ecouri. Dacă faceți parte din categoria persoanelor foarte atente la impresia pe care o produc asupra celor din jur, veți avea rareori nevoie să solicitați asemenea impresii de la cunoștințele dumneavoastră. Veți ști cum vă percep cei din jur după reacțiile lor verbale și mai ales nonverbale. Prea mulți dintre noi ezită să ia în considerare acest feedback, pentru că se tem de ceea ce vor constata.
  1. Înregistrați-vă vocea. Este o metodă bună de afla cum vorbești. Astfel, așa îți poți verifica pronunția, viteza ei, tonul și variațiile vocii. Faceți experiențe, pentru a obține efecte noi, cu ajutorul vocii. Așteptați-vă, totuși, să fiți în mod aproape sigur dezamăgit, atunci când vă veți auzi pentru prima dată vocea înregistrată pe bandă
  1. Filmați-vă. Teama de a vorbi în public este aproape la fel de mare ca și aceea de a vă vedea vorbind în public. Nu sunt mulți cei care doresc să se vadă pe o casetă video, probabil tocmai pentru că acest lucru este atât de relevant. Veți vedea ticuri și veți auzi clișee care nu ați știut până atunci că le aveți.
  1. Priviți-vă în oglindă. Verificați-vă întreaga imagine într-o oglindă mare. Priviți impresia pe care o produc hainele, lungimea și pieptănătura părului, ținuta, expresia generală a feței și așa mai departe. Aceasta este imaginea pe care doriți să o transmiteți?
  1. Ascultați-vă când vorbiți. Majoritatea dintre noi trebuie să ne înregistrăm vocea pentru a o putea asculta, deoarece suntem atât de preocupați să ne gândim la ceea ce vom spune în continuare în timp ce vorbim, încât de fapt nu ne auzim niciodată propriile cuvinte. Nu vă mai gândiți și încetiniți ritmul vorbirii suficient de mult pentru a vă putea auzi așa cum vă aud cei din jur și pentru a vă putea oferi ocazia de a elimina cuvintele și sunetele nedorite.

Vezi și alte articole din categoria Dezvoltare personală

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :