Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Vitaminele sunt la modă. Nu mai cumpărați fără măsură vitamine/pastile

/
/
542 Views

Afacerea cu explodează. Indiferent cum arată, (vitaminele pot fi tablete, picături sau esențe), ele sunt câștigătorii absoluți ai vânzărilor în toate farmaciile, drogheriile etc. Și în ultima vreme, o mare parte din ele se revarsă, adesea la prețuri enorme, spre dorința de vitaminizare a românilor. Iată de ce este necesar un avertisment: multe dintre aceste pilule n-au nici un rost! Ce-i drept, ele conțin substanțe esențiale pentru om, dar ele se găsesc din belșug și în alimentele pe care le mâncăm!

De exemplu, usturoiul sau capsulele cu untură de pește! Adăugat zilnic în salate, usturoiul proaspăt este mult mai eficient decât cel transformat în drajeuri, iar peștele oceanic, consumat o dată pe săptămână, are aceleași valori energizante (în plus, mult mai ieftin) ca și pilulele.

În schimb, în cazul beta-carotenului și al vitaminelor C, E precum și a substanței minerale seleniu, lucrurile stau altfel. Ultimele studii internaționale au dovedit că aceste substanțe, administrate în doze puternice, au capacitatea de a bloca radicalii liberi din organism (provocatori de cancer), întărind sistemul de apărare. Iar de asta avem nevoie din ce în ce mai imperios, pe măsură ce poluarea mediului și distrugerea stratului de ozon se accentuează.

În privința dozelor care trebuie administrate, părerile specialiștilor sunt împărțite: cercetării germani de exemplu susțin că 75 mg luată zilnic ajunge. Numai femeile care alăptează și cele însărcinate au nevoie de 100 – 125 miligrame. În schimb cercetătorii americani susțin că doza minimă de trebuie să fie de 15 mg și cea maxima de 5 g. Pentru că nouă, deocamdată reperele ne lipsesc, ar fi bine să recurgem la vitaminele pe care le putem prelua direct, printr-o alimentație corespunzătoare, din fructe, legume, cereale!!!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar