Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Rețete de vinuri – vinuri coapte – ce sunt? Cum se fac în gospodărie?

/
/
708 Views

Aceste ( coapte) se prepară din must care în prealabil se fierbe pentru a-i mări concentrația. Acesta, ușor concentrat, se supune fermentației, rezultând un gustos.

Vinuri coapte – cum se fac vinurile coapte?

Se procedează astfel: strugurii destinați acestui tip de vin se lasă pe butuc să se supracoacă bine, apoi se îndepărtează boabele stricate, mucegăite, se zdrobesc și se presează de 2 ori. Mustul rezultat va fi supus limpezirii cu ajutorul bentonitei sau temperaturii scăzute, fără sulf. Damigenele se pun deci la gheață pentru a se limpezi. Se trage ușor de pe depozit mustul limpezit și se pune în tingiri de aramă, sau în cazane de aramă cositorite.

Se fierbe la foc domol direct sau la baie marină până ce mustul a scăzut aproximativ la jumătate. Se lasă să se răcească, după care se pune în vase de fermentare. Fermentația se face cu o maia puternică de fermenți selecționați, 5-6 litri pentru 100 Litri must antrenați în prealabil pe un must concentrat. Fermentația durează timp mai îndelungat și se face în încăperi cu temperaturi constante de 20°C, ce se aerisesc la nevoie. Dacă fermentația încetinește se încălzește o parte din must și se vântură ușor.

Vinuri coapte – de ce se fac și ce gust au?

Aceste vinuri coapte sunt acrișoare, deoarece prin fierbere se mărește. Aceste vinuri mai pot servi ca material de cupaj pentru vinurile medicinale etc. Deoarece acestor vinuri este ridicată se poate reduce cu carbonatul de calciu administrat mustului. La un litru must se vor da 2,5 g carbonat de calciu, adăugându-se prin batere în must, pentru omogenizare înainte sau o dată cu limpezirea la rece. Acest vin dezacidifiat este catifelat, aromat și licoros. Prin limpezirea cu bentonită îi asigurăm o conservabilitate lungă.

Poate te interesează și: Unde găsim de cumpărat cele mai ieftine cazane de țuică? Cum se folosesc cazanele de țuică?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar