Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Uscarea naturală (la soare) a ciupercilor – hribii și gălbiorii

/
/
3305 Views

și se pretează cel mai bine la uscare. Pregătirea ciupercilor în vederea uscării la soare constă în:

  • verificarea atentă, individuală a fiecărei pentru a fi sigur că este perfectă pentru conservare;
  • îndepărtarea părţilor alterate, inclusiv a bazei piciorului, sau piciorul întreg atunci când acesta este prea tare, sau fibros;
  • îndepărtarea celor mai evidente urme de pământ.

Atenţie! Hribii și gălbiorii și în general ciupercile, nu se spală înainte de uscare. Se vor spăla obligatoriu înainte de consum. În cazul uscării la soare a hribilor se pot păstra şi tuburile de pe faţa inferioară a pălăriei, dacă sunt în perfectă stare şi nu prea mult crescuţi.

  • tăiere în lung, de sus în jos a ciupercilor în felii de circa 2 milimetri grosime;
  • feliile se aşază pe grătare, sau plase din sfoară subţire, sau chiar pe planşete de lemn curate şi bine uscate. Apoi se acoperă pe cât posibil cu o pânză din bumbac. Este o măsură de protecția contra insectelor.
  • ciupercile pot fi şi înşirate pe o aţă rezistentă cu ajutorul unui ac gros, lăsând între ele spaţiu de 1 cm. Aţa cu ciuperci se agaţă într-un loc uscat şi cald;
  • ciupercile se lasă apoi la aer, expuse la soare nu prea puternic. În timpul uscării, în perioadele umede, sau noaptea, ciupercile trebuie aduse în incinte uscate, evitându-se astfel umezirea lor.

Hribii și gălbiorii se păstrează la loc uscat și aerisit

Când feliile de ciuperci (hribii și gălbiorii) au devenit scorţoase şi, strângându-le între degete nu mai secretă umezeală, se pot pune în săculeţi de tifon care vor fi păstraţi la loc uscat şi aerisit. După ce ciupercile vor fi perfect uscate se pot păstra în vase de sticlă, de metal sau în pungi de plastic. În momentul consumării ciupercile uscate trebuiesc spălate în apă multă şi apoi lăsate timp de circa 12 ore în apă pentru a se rehidrata. După rehidratare ciupercile se scurg şi apoi pot fi gătite pentru a fi consumate.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar