Hit enter after type your search item

Ce sunt unghiile? Cum ne ajută unghiile? Ce este amprenta?

/
/
/
681 Views

Ce sunt unghiile?

Unghiile sunt o protecție pentru buricele sensibile ale degetelor de la mâini și de la . În plus, unghiile de la mâini ne ajută să muncim și să apucăm lucruri. Unghiile sunt formate dintr-o albumină dură, numită cheratină, asemănătoare cu părul. Unghiile nu conțin nervi; altfel, tăiatul unghiilor ar fi un lucru foarte dureros. Iar această operațiune este necesară din când în când, pentru că unghiile cresc cam de la 3 până la 4 milimetri pe lună.

Citește și: cât timp trebuie să dormim pentru a fi odihniți?

Cum se formează unghiile?

Ele se formează într-un țesut special de creștere, așa-numita rădăcină a unghiei, pe fața degetelor de la mâini și de la picioare. Pielea moale și sensibilă de sub unghie se numește patul unghiei. Aceasta reacționează chiar și la atingeri ușoare ale unghiei, susținând astfel funcția sa de organ de simț tactil. Rănile patului unghiei sunt foarte dureroase.

De ce avem șănțulețe în vârfurile degetelor?

Pentru că astfel putem ține lucrurile mai bine, mai ales atunci când acestea sunt netede și pielea noastră este umedă. În plus, aceste șănțulețe și ridicăturile dintre ele joacă un rol pentru simțul nostru tactil. Aceste șănțulețe arată la fiecare om altfel. Este adevărat că există doar câteva modele de bază, dar cu ajutorul lupei descoperim multe diferențe mici de la om la om. Unele linii se intersectează în anumite locuri, altele se întrerup brusc sau continuă ca linie punctiformă, ori formează insulițe sau cârlige. Dar acest model personal, care diferă de la un deget la altul, rămâne același pentru toată viața. Chiar dacă ne tăiem sau ne ardem, pielea va avea ulterior exact același model.

Ce este amprenta?

Poliția folosește acest model inconfundabil de peste 100 de ani pentru a prinde infractorii. Pentru că pielea este întotdeauna puțin grasă, buricele degetelor lasă amprente pe obiectele pe care le atinge. Iar amprentele descoperite la locul faptei sunt o dovadă clară că suspectul s-a aflat acolo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :