Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Ce sunt lacunele de memorie (pierderi de memorie)? Ce este un Delirium tremens?

/
/
29 Views

Lacunele de memorie, tipice pentru alcoolism, apar fără ca persoana afectată să se fi îmbătat vizibil. Totuși,nu-și mai poate aminti lucruri importante care s-au petrecut în urmă cu câteva ore sau zile. Cauza este perturbarea sintezei anumitor proteine la nivelul ficatului. Aceste proteine au importanță în fixarea datelor în memoria de lungă durată.

Nu este vorba, așadar, de lacunele de memorie datorate unei beții grele după care omul nu-și mai poate aminti în care local a fost, unde și-a lăsat paltonul sau cum a ajuns acasă. Aceste tulburări de memorie sunt expresia unei intoxicații grave a creierului. După abuz repetat, aceste lacune vor apărea după cantități din ce în ce mai mici de .

Lacunele de memorie cauzate de

Dependenții de medicamente observă lacunele lor de memorie (rezultate din tulburări ale stării de veghe) atunci când se întreabă de unde provin urmele loviturilor sau arsurile din lenjeria de pat sau îmbrăcăminte – în cazul în care supraviețuiesc. În schimb, dependenții de alcool își amintesc bine evenimentele care au avut loc cu mult timp în urmă, încurcând cel mult ordinea lor. Din această cauză, băutorii degradați spun mereu aceleași povești.

Ce este un Delirium tremens?

Delirium tremens este o boală acută, cu pericol de moarte, care poate apărea după un abuz îndelungat de alcool. Cauzele fiziologice nu sunt elucidate pe deplin. Probabil că sustragerea sedativului nervos central, alcoolul, determină o hiperexcitare a sistemului limbic mezencefalic care se transmite apoi până în emisferele cerebrale.

Citește și alte articole din categoria DROGURI sau BĂUTURI ALCOOLICE

Apar stări de anxietate și de neliniște, tremurături și halucinații (de ex. șoareci albi, păianjeni și alte mici, retrăirea unor situații din viață sau imaginarea unor evenimente terifiante). Delirul propriu-zis începe cu pierderea orientării în timp și în spațiu, în vreme ce așa-numitul predelir este caracterizat de neliniște anxioasă, insomnie, tremurături, iritabilitate crescută și sudorație. Delirul apare la două-trei zile de la întreruperea bruscă a consumului de alcool, de exemplu după un accident sau în timpul altor organice care presupun internare.

În lipsa tratamentului, rata de mortalitate a deliranților este de 20%.

O prejudecată des întâlnită este cea că numai cine a trecut printr-un delir este un alcoolic adevărat. La același grad de dependență, există persoane care intră în delir în cazul unui sevraj, iar altele nu. Cei mai mulți mor din cauza băuturii fără să fi avut vreodată un delir. Per ansamblu, doar 15% dintre dezvoltă un delir!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar