Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

De ce sunt foarte importante vitaminele din miere?

/
/
599 Views

Șaptezeci de mii de miliarde de celule umane își datorează viața unei cantități mici de molecule minuscule și anume vitaminele. Cuvântul „vita” provine din limba latină și înseamnă „viață”. În lipsa acestor substanțe vitale, proteinele, carbohidrații și grăsimile nu ar putea fi descompuse complet, astfel că nu s-ar putea produce suficientă energie. Deoarece vitaminele nu pot fi sintetizate deloc sau pot fi sintetizate numai în cantități insuficiente în organism, oamenii trebuie să le consume în mod regulat, în hrană. Ceea ce au în comun toate vitaminele este că sunt eficiente și în concentrații mici, singura vitamină necesară în cantități mai mari de 20 g pe zi fiind .

În funcție de proprietățile chimice vitaminele se împart în hidrosolubile și liposolubile. Vitaminele liposolubile pot fi stocate în țesutul gras, motiv pentru care consumul zilnic nu este obligatoriu. Vitaminele hidrosolubile pot fi stocate, însă, doar în cantități mici, motiv pentru care consumul zilnic este obligatoriu. Mierea conține numai hidrosolubile: vitaminele C, B1 și B6. În alimentele naturale, vitaminele B apar întotdeauna împreună și niciodată izolat. Numai împreună garantează efectul necesar.

De cele mai multe ori, cei care vor să dovedească că mierea nu are nici o valoarea se leagă de conținutul scăzut de vitamine al acesteia. Evident, mierea nu poate acoperi nici pe departe necesarul zilnic de vitamine, însă acest lucru nu ar fi necesar decât în cazul unui regim alimentar format exclusiv din . Deoarece nimeni nu va încerca să se hrănească numai cu , cel mai important aspect nu este cantitatea de vitamine din aceasta, ci felul în care vitaminele și celelalte componente se completează una pe alta și își potențează efectele. Doar pentru că un aliment conține multe vitamine, acest lucru nu înseamnă că va fi și sănătos; și invers, un aliment cu un conținut mai redus de vitamine nu este obligatoriu nesănătos.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar