Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Cum se cultivă spanacul de Noua Zeelandă?

/
/
217 Views

Spanacul de Noua Zeelandă se pentru frunzele sale din care se prepară diferite mâncăruri ca și din cele de la spanacul obișnuit. Acestea conțin: 20,85% substanță uscată, 54,96 mg % clorofilă, 53,2 mg % , 1,58 % proteine, 84,15 mg % fosfor și 821,7 mg % potasiu. Comparativ cu spanacul obișnuit, cel de Noua Zeelandă are o aciditate mai redusă și un conținut mai mare de fier și sodiu. Spanacul de Noua Zeelandă producții în perioada de vară când în mod obișnuit se obțin producții mici și de calitate inferioară la spanacul obișnuit.

Spanacul de Noua Zeelandă – Cerințe față de factorii de mediu

Spanacul de Noua Zeelandă este pretențios față de căldură, sensibil la frig și nu suportă brumele. În regiunile din sudul țării, datorită climatului călduros dă rezultate bune în cultură. În condiții de zi lungă și temperatură ridicată dă producții foarte bune. Spanacul de Noua Zeelandă este pretențios față de umiditate atât în perioada germinării semințelor cât și în timpul vegetației, dând producții ridicate numai în condiții de irigare. Crește bine pe soluri mijlocii, fertile și bogate în humus.

spanacul de Noua Zeelandă?

Spanacul de Noua Zeelandă se cultivă prin semănat direct în câmp sau, pe suprafețe mici, prin răsad. Pentru cultură terenul se pregătește ca și pentru spanacul obișnuit.

Cum se cultivă spanacul de Noua Zeelandă prin semănat?

Cultura de spanac prin semănat se înființează în a doua jumătate a lunii aprilie folosind 5-8 kg sămânță la hectar. Pe o brazdă înălțată, se seamănă două rânduri distanțate la 80 cm, lăsând după rărit distanțe de 25-28 cm între pe rând. După această schemă de semănat, rezultă un număr de 47,6-53 mii la hectar. În vederea semănatului, deoarece semințele răsar greu, se umectează în prealabil, ținându-se 24 ore în apă caldă, se zvântă și apoi se seamănă.

Cum se cultivă feniculul?

Pentru cultura prin răsad, în vederea producerii acestora, se seamănă la sfârșitul lunii martie, în cuburi nutritive cu latura de 5 cm (3-4 semințe într-un cub), care sunt introduse în răsadnițe semicalde. După răsărire, se aplică lucrări de îngrijire obișnuite, inclusiv rărirea plantelor, lăsând în fiecare ghiveci 1-2 plante. În a doua jumătate a lunii mai răsadurile se plantează în câmp, după aceeași schemă ca la semănatul direct.

Cum se întreține cultura de spanac de Noua Zeelandă? Cum se recoltează?

Lucrările de îngrijire constau din prășit, răritul plantelor, irigat și îngrășarea fazială imediat după răsărire. Recoltarea. La circa 70 zile după răsărire, sau la 50 zile după plantare, se poate, face prima , când se detașează numai frunzele care au atins dimensiuni normale. Recoltările următoare se fac prin tăierea lăstarilor. În urma tăierii lăstarilor plantele se regenerează, formând noi lăstari pe porțiunile de tulpină rămase netăiate. Dacă se protejează culturile cu materiale plastice, recoltarea se poate prelungi în cursul lunilor octombrie și noiembrie. Producția poate atinge 20-40 t/ha. În cazul culturilor prin răsad, producțiile și randamentul în frunze sunt superioare celor înregistrate la culturile prin semănat direct.

Cum se produc semințele de spanac de Noua Zeelandă?

Fiind o plantă anuală, la culturile pentru producerea semințelor se aplică aceleași lucrări ca și la cele pentru consum (doar că nu se mai recoltează frunze sau lăstari). Toamna, după căderea primelor brume, când vrejurile încep să se ofilească, se recoltează și se lasă să se usuce și după câteva zile se treieră. Producția de semințe este de 150 – 250 kg/ha.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar