Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Leacuri pentru dureri de picioare. Cum scapi de durerile de picioare?

/
/
573 Views

Din când în când, aproape oricine suferă de bătături de tot felul, păducei, încarnate, bolți plantare dureroase,  sau pur și simplu de . Dacă vă lasă picioarele, vă simțiți total epuizat. Iată ce trebuie să faceți pentru o alinare imediată a durerilor și pentru un tratament permanent, a celor mai multe dintre durerile de .

Leacuri pentru dureri de picioare – Cum să scăpați de bătături și calozități?

Puteți să vă îngrijiți singur bătăturile și calozitățile, în afară de cazul în care sunteți diabetic sau aveți probleme cu arterele. Spălați-vă picioarele cu grijă și țineți-le în apă caldă timp de 20 de minute. Luați o lamă de bărbierit cu un singur tăiș și țineți-o câteva minute în alcool. Folosiți același dezinfectant pentru bătături, calozități și pielea din jur. Spălați-vă pe mâini. Tăiați din bătătură sau calozitate spre centru, cu lama mereu paralelă cu epiderma. Opriți-vă în caz de sângerare. Consultați medicul dacă nu puteți înlătura, fără a sângera, ceea ce pare o calozitate. Ar putea fi vorba de un neg, care implică îngrijiri speciale.

Evitați apăsarea asupra labei piciorului pentru a evita apariția bătăturilor și calozităților

Apăsarea, nu frecarea, este cauza celor mai multor bătături și calozități. Puteți cu adevărat scăpa de aceste bătături și calozități, folosind numai încălțări pe măsură și dacă se poate căptușite cu pâslă. Încălțările căptușite corect reduc mult jocul labei piciorului și atenuează mult bolțile plantare prea cambrate. Singurul mijloc de a verifica dacă încălțările vi se potrivesc este de a verifica singuri acest lucru. lata ce trebuie să faceți:

 • Examinați lungimea pipăind eminența metatarsiană și nu vârful degetelor de la picioare. Pipăiți lungimea pe laterala încălțămintei și reperați umflătura de deasupra degetului mare, care trebuie să se găsească exact la punctul de curbură maximă a părții interioare a pingelei. Încercați și așezat și în picioare, deoarece piciorul crește cu o jumătate de măsură sau mai bine sub efectul greutății corpului. Dacă picioarele au labele de lungimi ușor diferite, încercați-l  și pe cel cu laba cea mai lungă.
 • Examinați lățimea. Examinați partea din față a labei piciorului și degetul mic cu cel puțin o parte din greutatea corpului sprijinită pe acel loc. Cum am mai spus, apăsarea, nu frecarea, provoacă bășicile, bătăturile și calozitățile. Asigurați-vă că degetul mic se poate mișca în voie când stați în picioare.
 • Examinați interiorul încălțămintei. Dacă la fiecare pas vă lăsați cu toată greutatea pe partea din față a piciorului, s-ar putea ca încrețiturile pielii să vă facă răni. Verificați bine acest lucru și rezolvați problema cât timp mai sunteți în magazin.
 • Verificați dacă tocurile sunt confortabile sau dacă alunecă ușor dintr-o parte în alta. Dacă nu izbutiți să găsiți încălțări absolut pe măsură, care să îmbrace bine și partea din față și pe cea din spate a tălpii piciorului, examinați bine măcar partea din față, căutați ca totul să fie bine ajustat și verificați ca tocul sa n-o ia într-o parte și alta, să se țină bine.

Căptușirea cu pâslă

Dacă niște încălțări care vi se potrivesc de minune vă jenează totuși prin unele părți, dacă simțiți că vă bat sau dacă mici protuberanțe osoase ies din piele, singura soluție este căptușirea cu pâslă. Să fie totuși limpede: rolul căptușelii este de a răspândi greutatea sau apăsarea spre alte părți ale piciorului sau ale osului dureros, iar nu acela de a proteja locul dureros în sine.

Leacuri pentru dureri de picioare – Cum scăpați de bășici?

Dacă o pereche de încălțări noi sau un efort cu totul neobișnuit vă produc bășici la mâini și la picioare, o bandă adezivă, un leucoplast rezolvă de obicei repede problema. Spălați bine cu apă și săpun părțile acoperite de bășici. Lăsați pielea să se zvânte. Pregătiți fâșii de bandă adezivă pe suport textil de 10 cm lungime şi 2,5 cm lățime.

Așezați mijlocul unei fâșii pe bășică în așa fel încât cel puțin o jumătate de centimetru să se lipească de partea nevătămată a pielii; neteziți extremitățile pe piele. Puneți alte fâșii până când toată bășica și o mică porțiune din pielea sănătoasă din jur sunt acoperite cu bandă adezivă. Lăsați așa vreme de cinci zile, apoi scoateți totul. Veți vedea cum stratul de piele devitalizată atârnă în zdrențe. Puteți fie să le tăiați cu foarfecă, fie să le lăsați să se usuce. Dacă bășica se sparge înainte de a fi apucat să puneți leucoplast sau este mai mare decât o monedă de 50 de bani, puteți spăla bine suprafața, înlătura pielea de deasupra și face un pansament cu o alifie antiseptică ușoară, pe care îl veți scoate după 4-5 zile.

Îngrijiri pentru bolți plantare dureroase

Veți obține o mare alinare a suferințelor cauzate de bolțile plantare dureroase făcând băi alternate. Umpleți un lighean sau un cazan cu apă moderat caldă și un altul cu apă rece. Temperaturile ideale variază între 40° și 10°C dar nu e absolut necesar ca ele sa fie exact acestea. Țineți partea dureroasă în apa caldă vreme de 5 minute, apoi 1 minut în apă rece și din nou în apă caldă. Faceți aceste alternări timp de vreo 30 de minute. Începeți și terminați întotdeauna cu apă caldă.

Masajele sunt și ele de mare ajutor, mai ales dacă sunt făcute imediat după băile alternate. Scopul masajului este acela de a alunga din glezne și din labele picioarelor reziduurile chimice care produc oboseala, iar nu acela de a freca ligamentele și mușchii sensibili. Trebuie să vă întindeți și să vă așezați picioarele confortabil pe una sau mai multe pernițe. Ștergeți bine picioarele și dați-le cu pudră de talc. Dacă aveți un ajutor, rugați-l să facă un inel mobil unindu-și degetele mari și cele mici.

Începând de la baza degetelor de la picioare va urca cu acest inel „deget mare – deget mic” de-a lungul labei piciorului și a părții de jos a gambei, făcând să circule spre inimă sângele și fluidul din țesuturi. Repetați mișcarea ritmic, apăsând tot mai tare, vreme de 5-10 minute și terminați masajul cu mișcări ușoare. Dacă nu aveți pe nimeni care să vă ajute, puteți să vă întindeți pe spate, cu 1-2 pernițe sub șolduri și cu piciorele ridicate. Din această poziție, puteți să vă masați singuri, fără să schimbați centrul de gravitate al fluidelor corpului, deși o să vi se pară mai degrabă obositor.

Cum scăpați de bătăturile de la picioare?

Când eminența metatarsiană este plată și întoarsă spre exterior, la baza degetului mare de la picior, presiunea încălțării dă adesea naștere unei umflături dureroase. De obicei, puteți scăpa de dureri cu băi alternate și aspirină. Totuși, pentru a împiedica aceste bătături să devină și mai mari și a evita o eventuală operație se recomandă evitarea purtării încălțărilor cu toc. Purtați numai tocuri joase.

Unghie de la picior încarnată

De obicei, măsurile luate în casă alungă pentru o vreme durerile cauzate de unghiile incarnate și permit uneori o vindecare defi­nitivă. Totuși, dacă apare o infecție severă sau dacă aveți unele probleme de sănătate – cum ar fi diabetul – care complică datele problemei, cel mai bine este să consul­tați îndată un medic. Oricum, încercați aceste mijloace care pot fi folosite la domi­ciliu.

 • Înmuieri în apă caldă: colțul unghiei se înfige de obicei destul de adânc pentru a provoca înroșirea pielii, o umflătură și dureri, chiar înainte de a realiza că ceva nu e în regulă. Câteva băi calde, de o durată de 20 de minute, de 3-4 ori pe zi, vă vor ajuta să înlăturați înroșirea pielii și umflătura cu pricina.
 • Eliminarea marginilor și a părții centrale a unghiei. De îndată ce băile calde au făcut ca unghia să fie mai suplă și mai moale, permițând ca tratamentul să fie relativ nedureros, va trebui să înlăturați colțul unghiei pe cale de a crește în propria dumneavoastră carne. După ce unghia s-a înmuiat mulțumită apei calde, curățați degetul cu alcool. Spălați-vă conștiincios pe mâini. Așezați degetul pe o suprafață dură, cum ar fi marginea unei taburet sau a unei mese joase. Dați la o parte pielea de la baza unghiei cu un bețigaș sau cu vârful unei lame de unghii. Cu o lamă de unghii cu un singur tăiș, nouă și curată, tăiați unghia până deasupra bazei și apoi drept spre extremitatea degetului.

Începeți destul de jos pentru a face loc unei înclinări lungi și în unghi larg, care va împinge pielea în lături, atunci când unghia va crește la loc. Cu foarfecele din trusa de unghii și cu penseta, eliberați ultima parte și înlăturați-o. În același fel, tăiați un colț din mijlocul unghiei, luând ca bază extremitatea unghiei și vârful, cam la jumătatea lungimii ei. Aceasta face ca marginea unghiei sa devină mai suplă și spo­rește șansele ca în viitor colțul unghiei să crească spre afară în loc sa crească în interior. Atunci când unghia începe să crească la loc, înmuiați degetul în apă caldă și retezați din când în când colțul cu pricina.

 • Pansament cu vaselină sub colțurile unghiei. Puteți împiedica pătrunderea unghiei în carne introducând în fiecare zi sub unghie o bucățică de tifon impregnată cu vaselină. Derulați o fâșie de tifon de 2,5 cm lățime într-un bocal cu cioc. Puneți 28 de grame de vaselină. Încălziți totul la cuptor, fără a acoperi, vreme de 30 de minute. Tifonul va fi impregnat de vaselina topită. Pentru a-l folosi, tăiați o bucățică și împingeți-l sub unghie folosindu-vă de o scobitoare sau de vârful unghiei. Va­selina face ca unghia să fie mai suplă, iar pansamentul o ajută să se ridice deasupra cărnii.
 • Cumpărați încălțări cu un spațiu suplimentar pentru unghii. Dacă ați avut deja unghii incarnate, trebuie să purtați încălțări cu vârful mai degrabă pătrat decât ascuțit și, de preferință, cu partea din față în formă de cutie, ca mocasinii.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar