Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Sâmburii care îți prelungesc viața

/
/
569 Views

Adepţii dietei raw vegan, al cărei principiu de bază este consumul alimentelor de origine vegetală fără a fi preparate termic, sunt nevoiţi să înlocuiască proteinele sau grăsimile, pe care în mod obişnuit le luăm din carne, lactate sau brânzeturi, cu alimente mult mai sănătoase. Aşa au descoperit valoarea nutritivă a nucilor, seminţelor şi sâmburilor de tot felul, din care pregătesc reţete absolut delicioase.

Gustări sănătoase

Nu este obligatoriu să renunţăm definitiv la produsele din carne, lactate sau brânză ori la procesarea termică a alimentelor pentru a ne bucura, la rândul nostru, de proprietăţile acestor minunăţii ale naturii. E de ajuns să ne facem un obicei din a le consuma nu doar ocazional, ci zilnic, pe post de gustare. Între mese, când foamea începe să ne îmboldească, în loc de covrigei, grisine ori napolitane, putem alege o mână de miezi de nucă, alune-de-pădure sau pecan. Sunt foarte bogate în , , , magneziu şi . Aşadar, care sunt şi ce beneficii pentru sănătate au nucile şi sâmburii la îndemâna oricui?

În comparaţie cu alte tipuri de nuci şi sâmburi, au cel mai ridicat conţinut de fibre şi vitamina E, un antioxidant excepţional. Migdalele nu conţin colesterol. Flavonoidele din coaja subţire a acestor sâmburi protejează pereţii arterelor, făcându-i mai puternici şi rezistenţi.
Gustările pe bază de migdale sunt o alegere inspirată în cazul celor care ţin dietă, deoarece le asigură necesarul de sănătoase, de care orice organism are nevoie. Conţin riboflavină şi L-carnitină, nutrienţi ce îmbunătăţesc activitatea cerebrală şi reduc riscul de apariţie a bolii Alzheimer. O porţie de migdale (25 de bucăţi) conţine: 160 kcal, 20% din necesarul zilnic de magneziu, 33% din necesarul zilnic de vitamina E, 6g de proteine, 3g de fibre.

Nu se remarcă doar prin aroma deosebită pe care o dă îngheţatei sau delicioaselor baclavale, ci şi datorită beneficiilor pe care le aduce sănătăţii. Fisticul este foarte sărac în calorii, aşa că poate fi consumat fără grijă şi de cei care ţin dietă. Studiile arată că două porţii de fistic consumate zilnic scad considerabil riscul de a face pulmonar. Au un conţinut ridicat de potasiu, un mineral esenţial sănătăţii nervoase şi musculare. În plus, datorită vitaminei B6 din compoziţie, contribuie la întărirea sistemului imunitar. Folosit în cosmetică, uleiul de fistic tratează uscăciunea pielii şi previne apariţia timpurie a ridurilor. O porţie de fistic (30 de bucăţi) conţine: 160 kcal, 25% din necesarul zilnic de 6, 6g de proteine, 3g de fibre.

Nuci pecan

Seamănă cu nucile pe care le cunoaştem cu toţii, dar sunt un pic mai lunguieţe. Ele sunt fructul unui arbore care creşte cu precădere pe continentul american. Din fericire, în toate magazinele naturiste, ba chiar şi în supermarketuri pot fi găsite aceste nuci delicioase, folosite în special în gastronomie. Au un conţinut ridicat de proteine şi grăsimi nesaturate. Nucile pecan scad colesterolul datorită acizilor graşi din compoziţie, previn apariţia calculilor biliari şi îmbunătăţesc activitatea cerebrală. Consumul zilnic de nuci pecan contribuie serios la prevenirea unor afecţiuni degenerative precum scleroza amiotrofică laterală, afecţiune incurabilă şi devastatoare. O porţie de nuci pecan (15 bucăţi) conţine: 196kcal, 9,17g proteine, 9% vitamina E, 7% calciu.

Alune de pădure

Sunt un adevărat prieten al inimii. Ele conţin arginină, un aminoacid care relaxează vasele de sânge, fluidificând în felul acesta circulaţia. În plus, sunt bogate în magneziu, un mineral esenţial unei bune circulaţii venoase, care duce la scăderea tensiunii arteriale. Vitamina E pe care şi ele o conţin din plin previne apariţia cataractei, scade riscul instalării maladiei Alzheimer şi menţine sănătatea pielii. O porţie de alune-de-pădure (21 de bucăţi) conţine: 180 kcal, 17 g de grăsimi nesaturate, 12% din necesarul zilnic de magneziu, 19% din necesarul zilnic de vitamina E, 4g de proteine.

Nuci

Consumate crude, nu prăjite, nucile au puterea de a reduce simptomele cauzate de sindromul premenstrual, previn apariţia anumitor tipuri de cancer, a bolilor cardiovasculare şi îmbunătăţesc, la rândul lor, activitatea cerebrală. Nucile nu ar trebui să lipsească din dieta femeilor aflate la menopauză, deoarece previn pierderea densităţii osoase. O porţie de nuci (14 jumătăţi) conţine: 190kcal, 4g de proteine, 2g de fibre. Aşadar, sâmburi de migdale, nuci, fistic şi alune pentru zile bune!

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar