Hit enter after type your search item

Roșiile și sucul de roșii tratează anemia, artrita, acneea și eczemele

/
/
/
819 Views

Originare din Peru, au fost aduse în Europa de spanioli. Foarte gustoase, dar și extrem de revitalizante, intră în aproape toate componentele bucătăriei moderne, aflându-se la mare cinste printre italieni. La țară, copiii o rup direct din grădină, mâncând-o goală, înfierbântată de soare, savurându-i aroma și gustul acrișor dulceag. Dar dincolo de virtuțiile lor culinare, sunt, la fel ca și celelalte legume. și un medicament. Bogate în apă (aproximativ 90%), conțin o concentrație puternică de glucide, protide, lipide, calciu, fosfor, magneziu, sulf, numeroase oligoelemente, precum și vitaminele A, B, C, PP, E, K.

Roșiile tratează anemia

Se bea zilnic, timp de 3 săptămâni, 3 pahare de suc de roșii, la care se adaugă aceeași cantitate de suc de țelină.

Pentru artrită

Este unanim recunoscută proprietatea roșiei de a alcaliniza sângele prea acid. În cazul artritei, beți sucul proaspăt extras din roșii, câte un pahar, dimineața pe stomacul gol și înaintea meselor principale.

Complicațiile urinare

Se bea în timpul mesei suc de roșii diluat cu apă. Se evită tăriile și vinul.

Pietre (calculi) la rinichi, ficat și vezică

Țineți roșiile 30 de secunde în apă clocotită, apoi băgați-le imediat în apă rece, pentru a le putea coji ușor. Consumați în fiecare zi pielița de la 3-6 roșii, de preferat crudă, pe care o asezonați cu lămâie și ulei de măsline. Restul roșiilor le puteți folosi la sosuri. Preparați-le proaspete, chiar înainte de a le consuma.

Roșiile sunt bune în caz de constipație

Consumați în timpul meselor un amestec de țelină, morcovi, lăptucă și conopidă – toate crude și tăiate mărunt – peste care turnați suc de roșii.

În caz de nefrite

Regim dietetic: mâncați în mod regulat roșii sub diferite forme. Una dintre posibilități: amestecați lăptuca, țelina, morcovul și conopida, tăiate mărunt, cu suc de roșii.

Roșiile tratează acneea, eczemele și înțepăturile de insecte

Tratament pentru acnee. Tamponați-vă fața cu o roșie tăiată în două, iar în ziua următoare utilizați frunze de măcriș zdrobite. Operațiunea va dura o jumătate de oră, după care vă clătiți cu apă de ploaie. Se mai poate folosi, de asemenea, pe termen îndelungat, o loțiune pentru prevenirea apariției coșurilor. Pentru aceasta, amestecați 40 ml de alcool de 90°, un kilogram de glicerină și 100 ml de suc de roșii.

În caz înțepăturilor de insecte frecați locurile respective cu frunze de roșie strivită. Frunzele de roșii prin camere îndepărtează muștele și țânțarii.

Surse: Asul verde

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :