Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Cum se face rachiu de caise? Cum se obține țuica de caise – rețetă

/
/
1725 Views

Dacă vreți să produceți rachiu de caise de înaltă calitate va trebui să respectați câteva reguli. Fără îndoială, pentru a prepara un rachiu de caise, cel mai greu lucru va fi să găsiți caise bune – sănătoase și coapte sau chiar prea coapte, cu aromă caracteristică.

Cum se face rachiu de caise?

La prepararea borhotului nu spargeți sâmburii pentru a nu declanșa apariția acidului cianhidric (toxic). I-ați putea înde­părta, pe toți sau o parte din ei, în funcție de tonul pe care vreți să îl aibă rachiul – gust pur de caisă sau o aromă discretă de migdale amare (de la sâmburi). Este suficent să zdrobiți fructele. Dacă scoateți sâmburii, le puteți pasa. Aditivi: enzime pentru subțiere și drojdie de cul­tură pură (fiecare conform instrucțiunilor de utilizare).

Se continuă acidularea cu o combinație de acizi, până la pH 3,0-3,2 (măsurare electronică). Aceasta se face la câteva ore după adăugarea enzimelor, când borhotul este ceva mai sub­țire. Temperatura de fermentație este de 15-20° C. După 1-2 zile mai amestecați o dată – ultima dată. După 2-3 săptămâni faceți un test pentru a stabili gradul de fermentație (vezi aici cum se poate face un test de fermentație). Depozitarea după fermentație este riscantă, așadar cea mai bună variantă este distilarea imediată. În timpul distilării borhotului trebuie amestecat continuu.

Vezi aici și cum se prepară în casă vișinata

O altă rețetă de rachiu de caise

Un distilat de caise se aromează cu fructul respectiv. Scopul este de a-i accentua aroma unui distilat tare și tânăr, devenind mai parfumat. Mai întâi se prepară un macerat din fructe cu țuică de caise, astfel: fructele se aleg foarte coapte, moi. Se scot sâmburii și se terciuiesc cu mina. Avem nevoie pentru un litru de rachiu de câteva fructe, cca 150-200 g. Fructele zdrobite se introduc în sticlă cu 2-3 sâmburi decojiți; se toarnă țuică, cca 350 ml și la două zile se agită. După câteva săptămâni se filtrează, storcându-se macera­tul obținut, se completează până la 1 L cu țuică de caise. Se ajustează culoarea.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar