Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / Diverse / Noutăți medicale #1

Noutăți medicale #1

/
/
/
21 Views

Artroza se vindecă mergând

Un studiu recent arătă că 6000 de pași făcuți pe zi (aproximativ 5 kilometri) ajută la prevenirea artrozei genunchiului și a consecințelor sale fizice: uzura cartilajului. Iar 1000 de pași suplimentari reduc la 16% riscul incidentelor funcționale (înțepeniri, dureri…). Să ne reamintim că Organizația Mondială a sănătății ne îndeamnă să facem 10.000 de pași pe zi dacă vrem să scăpăm de boli… Ținta însă poate fi atinsă progresiv…

Blestemul razelor solare

Înainte de împlinirea vârstei de 20 de ani, vigilența față de expunerea la soare trebuie dublată. Un studiu american a demonstrat că faptul de a fi avut cel puțin cinci arsuri solare (cu bășici), între 15 și 20 de ani, crește riscul cancerului de piele cu 80%, la vârsta adultă.

Terapia pe întuneric

Femeile care suferă de cancer de sân și sunt tratate cu Tamoxifen trebuie să doarmă în întuneric total. Doar astfel medicamentul acționează complet. Cauza? Melatonina, un hormon care se formează pe întuneric și care are contribuție decisivă la eficiența medicamentului.

Magnificul pește

Un studiu recent, realiza în China, arată că mijlocul cel mai sigur de a reduce cu aproximativ 20% riscul de accident vascular este să mâncăm 20 de grame de pește pe zi. Desigur, la fel de important este să se evite alcoolul, tutunul și sursele de colesterol.

Sportul slăbește numai atunci când este făcut cu plăcere

Conform unui studiu franco-american, plăcerea pe care o simțim când facem sport condiționează cantitatea de alimente pe care o ingerăm și cantitatea de kilograme pe care le adăugăm. Astfel, persoanele care fac sport cu drag, au tendința să mănânce mai puțin decât cele care fac sport fiindcă trebuie. Ca să aibă eficiență în privința slăbitului, activitatea fizică trebuie să fie, deci, o plăcere.

O cifră…

80% din bacteriile prezente pe degetele noastre ajung, în cele din urmă, pe telefonul mobil. Pe care îl atingem de cel puțin 150 de ori pe zi!

Domnilor, nu purtați telefonul în buzunar!

Un studiu-sinteză apărut în Olanda arată fără drept de apel că telefonul mobil poate afecta calitatea spermei. Undele electromagnetice emise de aparat, chiar și dacă e ținut în buzunarul de la spate, reduc mobilitatea spermatozoizilor cu 8% și rezistența cu 9%.

sursa: Asul Verde

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Abonează-te la articolele noastre!

Dacă îți plac articolele noastre și ți se par utile, te poți abona gratis introducând numele dvs. și adresa de e-mail!