Hit enter after type your search item

Cum se fac în casă lichiorurile de fructe cu miere? Rețete de lichior cu miere

/
/
/
852 Views
Cu miere pot fi preparate în casă lichioruri excelente. Mierea este un material potrivit și pentru combinații cu diferite macerate sau sucuri alcoolizate etc. Putem consuma cu plăcere lichioruri din miere cu ouă, cu lapte, cu cafea, cu chimen, cât și diferite lichioruri mai potrivite pentru afecțiuni stomacale. Mierea conferă lichiorurilor un gust mai fructos specific, plăcut. Materia primă de bază pentru lichiorurile cu miere este în primul rând alcoolul 80°-90°, mierea de calitate, parfumată, apă, sucul fructelor sau macerate etc. Apa trebuie fiartă și răcită. Este de preferat apa disti­lată sau de ploaie, fiartă, deoarece apa din fântâni prin conți­nutul ei în săruri de calciu poate tulbura preparatul. Mierea va trebui să fie bine curățată, liberă de albumine care tulbură lichiorul. În acest scop, mierea este supusă următorului tratament. Cantitatea de miere necesară se dizolvă în apa indicata la fiecare rețetă într-un vas emailat, se adaugă tanin un vârf de cuțit, se dă în fiert și se fierbe 10-15 minute. Impuritățile ies la suprafață iar albuminele precipită în spumă; acestea se înlătură din miere cu spumuitorul, sau prin strecurarea mierei calde printr-o pânză deasă curată sau filtru.

Lichior de mure cu miere

Lichior de mure cu miere
IngredientulCantitatea
Suc de mure1 l
Miere1,5 kg
Zeamă de lămâie1 buc
Apă1,2 l
Alcool 80º1,5 l
Murele coapte se aleg, după care se lasă aproximativ 3 zile la rece să fermenteze. După aceea se presează, iar sucul obținut este strecurat; se amestecă cu soluția de miere preparată (curățată) și cu alcool. Băutura se toarnă în sticle și se astupă.

Lichior de zmeură cu miere

Lichior de zmeură cu miere
IngredientulCantitatea
Suc de zmeură1 l
Miere1,5 kg
Apă1,2 l
Alcool1,5 l
Zmeura aleasă, curată, se zdrobește. Se presează sucul din ea. Mierea se fierbe cu apa și se curăță. Soluția de miere se amestecă cu alcoolul și cu sucul preparat de zmeură. Se toarnă în sticle, se astupă. Se prepară și se poate consuma imediat după preparare, dacă folosim sucul alcoolizat sau pasteurizat.

Vișinată cu miere

Vișinată cu miere
IngredientulCantitatea
Vișine coapte1,3 kg
Miere1,5 kg
Alcool1,5 l
Apă1,3 l
Scorțișoară8-10 g
Cuișoare10-12 buc
Nuci verzi3-4 buc
Vișinele se curăță și se spală; se pun într-un borcan de 5 l împreună cu scorțișoara, cuișoarele și nuci crude, care se taie în jumătăți; pe urmă se toarnă mierea care a fost în prealabil fiartă, filtrată, răcită și amestecată cu alcool. Vasul se leagă la gură cu celofan sau se pune dop; se lasă să stea 14 zile la loc cald, după care conținutul se strecoară în sticle curate. Se prepară mai uşor cu suc alcoolizat sau pasteu­rizat.

Lichior de caise sau de piersici cu miere

Lichior de caise sau de piersici cu miere
IngredientulCantitatea
Caise sau piersici500 g
Apă0,5 l
Miere200 g
Alcool450 ml
Coajă și zeama de la o lămâie sau grepfruit sau portocală
Fructele se spală, se scot sâmburii, se taie în bucăți, se pun într-o cratiță peste care se toarnă apă rece. A doua zi se scurge apa de pe fructe, se adaugă mierea și se fierb 10-15 mi­nute. Lichidul fierbinte se strecoară printr-o pânză curată și se lasă să se răcească. După aceea se adaugă romul și alcoo­lul. Lichiorul se toarnă într-o sticlă curată; fructele pot fi folosite în continuare pentru gem.

Lichior de chimen cu miere

Lichior de chimen cu miere
IngredientulCantitatea
Chimen10 g
Alcool0,8 l
Miere500 g
Apă800 ml
Se toarnă peste chimen alcoolul și împreună se lasă aproximativ 14 zile. După acest timp extractul de alcool cu chimen se amestecă cu soluția de miere, care a fost fiartă și curățată, după care se toarnă în sticle.

Lichior de nuci cu miere

Lichior de nuci cu miere
IngredientulCantitatea
Alcool800 ml
Miere500 g
Apă700 ml
Cuișoare5 g
Scorțișoară8-10 g
Coajă de lămâieDe la o jumătate de lămâie
Nuci verzi15 buc.
Nucile verzi se taie în patru, se introduc într-o sticlă cu gâtul larg, se adaugă cuișoarele, scorțișoara și coaja de lămâie tăiată subțire (partea galbenă), iar peste toate se toarnă alcoolul. Se lasă la macerat circa 14 zile, după care se amestecă cu soluția de miere fiartă, strecurată mai înainte. Se strecoară în sticle curate, lăsându-se să mai stea câteva zile înainte de folosire. Cu miere de albine se mai poate prepara și un lichior la care se adaugă ouă.

Citește și: cum se face vișinata?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :