Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Cum putem face în casă iaurtul cu sirop de fructe?

/
/
540 Views

Iaurtul cu de se prepară din fiert în amestec cu sirop de – vișine, căpșuni, zmeură, caise, ananas, citrice, de pădure și altele.

Se fierbe laptele și apoi se răcește până la temperatura de 45-48 de grade. Se adaugă apoi 200 de ml de sirop și 2-3 linguri de maia de calitate ( sau smântână fermentată). Se agită energic și se toarnă laptele în cești sau pahare (încălzite în prealabil) și tapetate cu sirop. Se acoperă, se înfășoară cu un prosop gros și se pun pentru 3-4 ore în apropierea unei surse de căldură. Când laptele a coagulat, se răcește în apă, până la temperatura de 15-16 grade. Apoi se pune la frigider, unde se lasă să stea 10-12 ore. În acest timp, iaurtul va căpăta gustul și aroma specifică.

Acest tip de iaurt este un desert hrănitor, iar siropul de fructe se poate folosi în cantitatea dorită, după gust. Prepararea iaurturilor în casă au ca scop eliminarea, din alimentația noastră și a copiilor noștri, a aditivilor (conservanți, coloranți) care se folosesc, din păcate, foarte des în industria alimentară. De aceea este bine ca și siropurile să fie preparate tot în casă.

Iaurtul cu fructe din compot

Se scot fructele din compot (piersici, caise, căpșuni, ananas, mango, vișine etc.), se scurg bine punându-se într-o strecurătoare, apoi se trec printr-o sită sau se mixează. Sunt foarte multe cazurile în care, nu este necesar să scoatem fructele din compot, ci ele să rămână – să nu fie mâncate, în special de cei mici, care preferă să bea doar compotul, iar fructele să fie aruncate. Se fierbe un Litru de lapte timp de 20 de minute. Se urmărește să scadă cu aproximativ 20% din cantitate și apoi se răcește brusc. Pentru răcirea rapidă, vasul cu lapte fiert se introduce într-un alt vas care conține apă rece. Când laptele ajunge la temperatura de aproximativ 45 de grade, se însămânțează cu 2-3 linguri de iaurt sau smântână fermentată.

Se acoperă vasul, se înfășoară cu un prosop gros și se pune în apropierea unei surse de căldură pentru 3-4 ore, până ce laptele coagulează. Se răcește, în apă, până la 15 grade și se pune la frigider pentru 10-12 ore. Piureul de fructe se pune în iaurt numai înainte de a se consuma. Proporția de fructe și iaurt se poate stabili după preferințe.

Se mixează iaurtul cu piureul de fructe până se obține o compoziție de consistență cremoasă. Dacă se dorește ca prin iaurt să se găsească și bucăți de fructe, după mixare se pot adăuga bucățele mici de fructe și se amestecă ușor cu o lingură. Dacă se adaugă în iaurt frișcă bătută și zahăr pudră, se poate prepara o delicioasă înghețată de casă. La două părți de iaurt se adaugă o parte piure de fructe și o parte frișcă bătută. Se toarnă compoziția în pahare de plastic și se pun în congelator.

Se pot prepara înghețate cu diverse arome, se pot combina, după preferință, se ornează totul cu frișcă, pișcoturi sau gogoșele cu vanilie și sirop de fructe și se obține un desert răcoritor, sănătos și hrănitor, pentru întreaga familie.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar