Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Rețetă de iaurt cu vanilie sau cu vanilie și musli preparat în casă

/
/
550 Views

cu vanilie

Se fierbe un Litru de , la temperatura de 90 de grade, timp de 15-20 de minute. Apoi se îndulcește după gust cu sirop de zahăr. După se răcește până la temperatura de 45-48 de grade în apă rece și se aromează cu un baton de vanilie.

Se însămânțează laptele cu 2-3 linguri de maia (iaurt sau smântână fermentată). Apoi se agită bine pentru ca bacteriile lactice să se difuzeze bine în întreaga cantitate de lapte. Se toarnă în cești sau pahare, încălzite în prealabil, se acoperă, se înfășoară cu un prosop gros și se pun în apropierea unei surse de căldură pentru 3-4 ore. Când iaurtul este închegat, se răcește în apă, până la 15-16 grade, apoi se pune la frigider. La frigider trebuie păstrate ceștile sau paharele cu iaurt, 10 ore, timp în care iaurtul capătă gustul și aroma specifică. Iaurtul cu vanilie se poate consuma ca atare sau în amestec cu fulgi de , sirop de ciocolată, alune zdrobite și frișcă.

Iaurt cu vanilie și musli

Se pune un litru de lapte la fiert timp de 15 minute. Apoi se răcește brusc într-un vas cu apă rece, până la temperatura de 45 de grade. Puteți verifica acest lucru cu dosul mâinii. Dacă suportați căldura vasului cu lapte, se poate însămânța.

Se amestecă 2-3 linguri de iaurt cu 100 ml lapte fiert și răcit. Apoi acest amestec se toarnă în laptele cald, se adaugă un baton de vanilie și sirop de zahăr sau miere, după gust și se agită bine. Se acoperă vasul cu un capac, se înfășoară cu un prosop gros și se lasă pentru aproximativ 4 ore, în apropierea unei surse de căldură. Se răcește apoi laptele coagulat până la temperatura de 15-16 grade. Se amestecă și se adaugă un pahar de musli (cereale și fructe deshidratate). Se pune iaurtul la frigider unde se păstrează până a doua zi. Să aveți poftă!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar