Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / Nutriție / Gustul dulce, amar sau picant? Cum ne definește personalitatea?

Gustul dulce, amar sau picant? Cum ne definește personalitatea?

/
/
/
325 Views

Ne place un gust sau altul în funcție de vârstă (de exemplu, cei mici adoră dulce), de preocupație și de temperament. Preferințele culinare pot spune câteva cuvinte despre personalitatea noastră, dar și despre starea de sănătate, pentru că, instinctiv, suntem atrași de acele alimente, care ne pot ajuta să ne vindecăm sau să ne recăpătăm vitalitatea.

Gustul dulce. Este gustul pe care ni-l recomandă copilul din noi. Persoanele care adoră gustul dulce sunt cele care nu și-au pierdut de tot gândul copilăriei. Sunt, de asemenea, persoane care simt mereu nevoia de a fi protejate și înconjurate de afecțiune. Putem consuma dulciuri în orice anotimp, atât timp cât sunt naturale și în cantități moderate. Se recomandă să consumăm dulce în special în momentele în care ne simțim devitalizat și lipsiți de putere.

Gustul dulce-acrișor. Este gustul adolescentului etern. El întoarce privirile după orice fetișcană, e atras de tot ce e frumos și ingenuu. Poate unii vor considera că sunt inconsecvenți în relații, dar ei nu fac decât să se simtă mereu ca la începutul vieții lor emoționale. Alimentele cu gust dulce acrișor au proprietăți energizante și răcoritoare.

Gustul amar. Este gustul acelor persoane care au traversat o perioadă neplăcută la începutul tinereții, dar pe care au depășit-o cu brio. Sunt cei care au învins în lupta cu sistemul ori cu o boală sau care și-au găsit drumul lor în viață muncind din răsputeri. Preferăm acest gust atunci când suntem obosiți și încărcați de întâmplări toxice de care dorim să ne eliberăm. Gustul amar are un puternic efect detoxifiant și se regăsește în plantele medicinale și în legume.

Gustul picant. Este gustul persoanelor care sunt atrase de aventură – de orice fel, de la cea amoroasă până la aruncatul cu parașuta. Gustul picant este al persoanelor cu spirit de aventură, dar și acelora competitivi în meseriile lor. Ei nu se lasă niciodată învinși. Gustul picant este apreciat ca stimulent digestiv, acționează ca un antibiotic natural al organismului. Alimentul cel mai des asociat cu gustul picant este ardeiul iute. Creșterea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare ajută și în pierderea în greutate.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar