Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Floarea flamingo- Anthurium. Cum se înmulțește? Cum se îngrijește?

/
/
275 Views

flamingo se remarcă prin florile cu totul aparte asemănătoare unei frunze răsucite la început sub forma de cornet, iar la înflorire aproape întinsa cu marginile ușor ridicate, din mijlocul căreia apare un apendice – așa- zisul „spadix”. Exista foarte multe specii, unele decorative prin frunze, altele prin flori. În apartamente sau în case sunt cultivate îndeosebi doua specii.

Floarea flamingo de talie mai mare (60-80 cm) cu frunze sagitate și flori lucioase mari (15-20 cm), obișnuit roșii dar și roz, oranj sau albe. Apendicele este drept și galben.

Floarea flamingo de 30-40 cm cu frunze alungite susținute ca și florile de codițe scurte. Florile roșii corai, roșii stropit cu alb, roz, au apendicele roșcat și de forma unei spirale.

floarea flamingo în casă?

Floarea flamingo poate fi cultivată relativ ușor în apartamente și case cu condiția asigurării unei temperaturi minime de 16-18°C. De asemenea, floarea trebuie ferită de curenți. Floarea flamingo are nevoie de o bună iluminare, dar se ferește de soarele direct. Are nevoie de sol umed (ghivecele pot fii (îngropate în turbă). Floarea se udă cu apă încălzită și se stropește pe frunze de 2-3-ori pe săptămână, iar vara chiar zilnic.

Citește și: Cum se îngrijește crinul roșu?

Floare flamingo trebuie cultivată în substraturi acide, afinate, foarte permeabile pentru aer și apă, alcătuite din particole mai grosiere: turbă de sfagnum, compost și nisip. În ghivece se asigură un drenaj bun. Floarea flamingo matură, bine ramificată cere fertilizări repetate. La îngrășarea de bază preferă îngrășămintele greu solubile. Primăvara și în perioada de înflorire se fertilizează de 2-3 ori pe luna cu soluții nutritive în concentrație de 0,05-0,1% în raport AZOT FOSFOR POTASIU 6:1:2 pentru creșterea frunzelor și 3:1:4 Ia începutul în­floririi.

Floarea flamingo
Floarea flamingo

Plantele mature, după o perioada de creștere maxima și înflorire (februarie-iulie), trec printr-o scurta perioada de repaus când se udă mai puțin, și se aerisesc mai mult. La apariția noilor lăstari se reia udarea mai abundenta și se asigură mai multă căldură. La 2-3 ani este necesară o transplantare dar lucrarea trebuie făcută cu atenție deoarece rădăcinile sunt foarte fragile. Tulpinile alungite pot fi scurtate. Ambele specii se înmulțesc prin despărțirea tufelor, respectiv detașarea lăstarilor ce au cel puțin 2- 3 rădăcini.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar