Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Fibre de orz – sursă naturală de beta-glucani

/
/
689 Views

Sunt tot mai numeroase studiile ştiinţifice ale căror rezultate susţin ipoteza că unele alimente şi componente alimentare prezintă efecte benefice care sunt dincolo de aportul nutrienţilor de bază. Mulţi cercetători şi-au focalizat atenţia şi resursele asupra rolului pe care fibrele alimentare solubile îl pot explica în menţinerea unei corecte funcţionări gastrointestinale şi a unei bune sănătăţi a sistemului cardio-circulator şi în controlul nivelurilor de colesterol şi glucoză în sânge. Exploatând aceste proprietăţi ale fibrelor alimentare, diferite firme au dezvoltat produse noi funcţionale. Unele dintre acestea se bazează pe folosirea de de orz, cereală bogată în beta-glucani.

Este cazul ingredientului Barvil de la Cargill care este o sursă de beta-glucan extras din orz integral. Comparativ cu fibrele din ovăz, datorită şi greutăţii moleculare mai mici, acest produs prezintă o vâscozitate redusă, un gust plăcut, o palatabilitate neutră şi un impact nul asupra culorii. De asemenea,  acesta este uşor de încorporat în noile reţete precum şi în cele existente. Barvil este un ingredient care, dacă este inserat într-o dietă săracă în grăsimi saturate, ajută la menţinerea unui nivel corect al colesterolului în sânge.

Un alt exemplu este dat de ingredientele Barley Balance şi Glucagel de la grupul DKSH. Este vorba de , sub formă de pulbere cu gust neutru, care pot fi uşor adăugate în diverse faze ale procesului de producţie şi adaptate la reţeta multor alimente comune, precum: produse de panificaţie, , paste făinoase, etc. Luând cazul pastelor făinoase, fibrele şi făinurile pot fi adăugate uşor, fără a determina schimbări semnificative asupra caracteristicilor produsului. Unele probe conduse adăugând la pasta proaspătă sau uscată 6-7% beta-glucani au evidenţiat o reducere importantă a indicelui glicemic al produsului şi, din punct de vedere tehnologic, necesitatea de a adăuga o cantitate mai mare de apă în reţetă; în general, proprietăţile senzoriale ale produsului au rămas neschimbate.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar