Hit enter after type your search item

E941 azot (nitrogen). Efecte secundare. Unde se găsește?

/
/
/
295 Views

este un de protecție, natural. Se folosește la ambalarea în atmosferă controlată a alimentelor (prin înghețare sau în vid).

Azotul este un component principal al aerului, care conține 75,63% (în greutate) sau 78,03% (în volume) azot. Sub forma compușilor anorganici se găsește în zăcăminte naturale de azotat de sodiu, de potasiu sau de calciu. În organismele animale și vegetale, azotul se află sub forma unor combinații organice (proteine, acizi nucleici etc.). Unele plante din familia leguminoaselor (mazăre, fasole etc.) acumulează în rădăcinile lor azot din aer, pe care îl transformă în combinații asimilabile.

Citește și: E948 oxigen – agent de propulsie. Unde se găsește și de ce se folosește? 

În ce alimente se găsește aditivul E941 azot?

E941 azot este utilizat pentru ambalarea produselor alimentare, sub atmosferă inertă. Este folosit drept gaz protector pentru , , , brânză tare, ouă, pentru unele produse de brutărie, pentru ambalate ca și pentru unele .

De ce se folosește aditivul E941 azot?

Necesitatea utilizării azotului pentru ambalarea produselor alimentare sub atmosferă inertă, controlată, constă în faptul că, în acest mod, sunt inhibate microorganismele strict aerobe. În contrast dioxidul de carbon, azotul în sine nu are o acțiune direct antimicrobiană. Deci, acțiunea sa antimicrobiană se bazează exclusiv pe înlocuirea oxigenului din recipientele de , gaz care este esențial pentru microorganismele aerobe. Azotul nu distruge clostridiile, dar este împiedicată formarea α-toxinelor, deși nu în aceeași măsură ca în cazul utilizării dioxidului de carbon. E941 azot se mai folosește și ca stabilizator pentru produsele ambalate și ca agent de înghețare. Uneori este folosit și la creme, spume, brânzeturi pentru a le crește volumul.

Alte denumiri ale aditivului E 941

Aditivul E941 azot mai este găsit și sub următoarele denumiri:

  • Molecular nitrogen;
  • Nitrogen gas;

/ ale aditivului E941 azot

Ca gaz inert E 941 azotul nu are semnificație toxică în afară de faptul că nu trebuie inhalat în asemenea concentrație încât rezerva de oxigen să fie sub limita esențială pentru viață. Este deci considerat inofensiv.

Nivel de toxicitate

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :