Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E927 carbamida – ureea (carbamide). Efecte adverse / secundare + utilizări

/
/
111 Views

carbamida sau ureea, este un stabilizator . este permis doar în fără zahăr.

Carbamida este un normal de dezasimilație a substanțelor azotate din organism. Industrial, se fabrică prin reacția dintre amoniac cu dioxidul de carbon, la temperatura de 130°C în autoclave. Se mai poate obține din fosgen și amoniac, prin adiția apei la cianamidă și prin hidroliza parțială a guanidinei. Este o pulbere cristalină, inodoră, fără gust, cu o culoare ușor gălbuie. Este ușor solubilă în apă, mai greu solubilă în și insolubilă în eter și în hidrocarburi. guma de mestecat

Carbamida este, ca toate amidele, o bază extrem de slabă. Încălzită peste punctul de topire, carbamida se descompune și formează acid cianic. Este hidrolizată în mediu acid, bazic sau chiar de apa singură, la temperaturi mai mari de 100°C. Hidroliza sa poate fi efectuată și de enzima ureaza. Aditivul alimentar E 927 carbamida trebuie să aibă un conținut de substanță activă de peste 50%.

În ce alimente se găsește aditivul E927 carbamida?

E927 carbamida se folosește în guma de mestecat fără zahăr. În unele țări, carbamida este utilizată la albirea făinii.

De ce se folosește aditivul E 927 carbamida?

Aditivul E927 carbamida se folosește datorită capacității sale de a produsului în care este încorporat. Se permite utilizarea aditivului E 927 carbamida doar în guma de mestecat, fără zahăr.

Alte denumiri ale aditivului E 927 carbamida

Are ca sinonime: uree sau carbamidă. Denu­mirea sa chimică este: diamida acidului carbonic. Aditivul E927 se mai găsește și sub următoarele denumiri:

  • Carbamide;
  • carbonyl diamide;
  • carbonyldiamide;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E927 carbamida

Unii specialiști susțin că E927 carbamida nu prezintă nici un asupra sănătății consumatorului. Este considerat la dozele în care se utilizează. Însă, în prezent în cazul persoanelor sensibile poate produce alergii. NU ESTE RECOMANDAT CONSUMUL FRECVENT. De asemenea, unele cercetări au scos recent în evidență faptul că produce hiperactivitate, astm, insomnie. Alți cercetători menționează că, consumul frecvent de carbamida conduce la asimilarea slabă a vitaminei E. E 927 carbamida este interzis în Australia. În unele țări ca Singapore, utilizarea sa poate fi condamnată cu până la 15 ani de închisoare. Este permisă utilizarea aditivului E927 carbamida în SUA, la prelucrarea făinii.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.lebensmittellexikon.de

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar