Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E634 5-ribonucleotide de calciu. Efecte secundare. Unde se folosește?

/
/
141 Views

E634 5-ribonucleotide de calciu este un aditiv alimentar ce are rolul de potențiator de aromă și de gust. În funcție de materia primă din care se obține, poate fi de origine animală sau vegetală.

În practică se utilizează în mod frecvent aditivii formați din amestecul celor două tipuri de nucleotide: 5-guanilat de calciu și 5-inozinat de calciu. Descrierea substanțelor respective s-a făcut la E 629 și E 630 (vezi E 629 și E 630).

Aditivul E634 5-ribonucleotide de calciu se găsește în..

E634 5-ribonucleotide de calciu se găsește individual sau în amestec cu E631, E632, E633 și E 635, în doze “qs” în mirodenii și . De asemenea, este folosit pentru aromatizarea sosurilor, salamurilor din carne, preparatelor din pește, semiconservelor, supelor, sosului din soia etc. Dozele de utilizare sunt cuprinse între 0,005 și 0,03%.

E 634 5-ribonucleotide de calciu se folosește în produse prăjite, snacks-uri, chips-uri, supe la plic, bulion, pateuri, pizza, mezeluri, , condimente, orez, fidea, măsline, murături, din carne și din pește. Uneori, se folosește și în produsele dietetice pentru a evita consumul de sare.

De ce se folosește aditivul E634 5-ribonucleotide de calciu?

Aditivul E 634 5-ribonucleotide de calciu joacă rol de pentru produsele alimentare în care se încorporează.

Alte denumiri ale aditivului E 634 5-ribonucleotide de calciu

Aditivul mai poartă și următoarele denumiri:

  • Calcium ribonucleotides;
  • Calcium guanosine-5′-monophosphate and calcium inosine-5′-monophosphate;
  • Calcium inosine-5′-monophosphate and calcium guanosine-5′-monophosphate;
  • Calcium ribonucleotides;

/ ale aditivului E 634 5-ribonucleotide de calciu

Aditivul E634 5-ribonucleotide de calciu utilizat în doze care depășesc 200 mg/zi determină o creștere a nivelului de acid uric în și excreția urinară de acid uric. Unii cercetători arată că nu se poate face, încă, o apreciere definitivă asupra toxicității aditi­vului. Alți autori includ 5-ribonucleotidele de calciu în grupa substanțelor toxice pentru organismul uman. Nu se recomandă în hrana destinată copiilor și nici femeilor însărcinate. Odată metabolizat de organism, acesta transformă 5-ribonucleotide de calciu în acid uric. Acidul uric se depune în țesuturi și provoacă la nivelul articulațiilor. În doze mai mare provoacă hiperactivitate, astm, reacții cutanate, insomnie, alergii și iritații ale membranelor mucoase.

Nivel de toxicitate

Surse:
nutrițiedietetica.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar