Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E633 inozinat de calciu. Efecte adverse / secundare. Unde se găsește?

/
/
173 Views

este un potențiator de gust și de aromă. Poate fi natural sau artificial. Este o substanță cristalizată de culoare albă, fără gust și miros, solubilă în apă și termolabilă la temperaturi de peste 100°C și pH = 4-6. Este folosit ca un substituent pentru sare.

Aditivul E633 inozinat de calciu se găsește în..

Aditivul E633 inozinat de calciu se adaugă în doze “quantum satis” în condimente și mirodenii. Cel mai des se găsește în produsele prăjite, snacks-uri, chips-uri, bulion, pateuri, pizza, mezeluri, , condimente, orez, fidea, măsline, diverse murături, de și de . Se folosește și în produsele dietetice pentru a se evita consumul de sare. Se folosește și în diverse alcoolice și nealcoolice.

De ce se folosește aditivul E 633 inozinat de calciu

Utilizarea aditivului E 633 inozinat de calciu reprezintă o necesitate datorită acțiunii lor de potențiatori ai aromelor produselor alimentare în care se încorporează.

Alte denumiri ale aditivului E 633 inozinat de calciu

  • Calcium inosinate;
  • calcium inosine-5′-monophosphate;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E633 inozinat de calciu

La doze mari (peste 2000 mg/zi) se pare că modifică nivelul acidului uric din și din urină, în sensul creșterii conținutului acestuia. Conform datelor furnizate de unii autori, aditivul E inozinat de calciu 633 este inclus pe lista aditivilor toxici pentru organismul uman. Poate provoca .

Nu se recomandă copiilor și femeilor însărcinate. Odată ingerat, organismul nostru îl transformă în acid uric, care se depune în țesuturi și provoacă la nivelul articulațiilor. În doze mari poate provoca hiperactivitate, reacții cutanate, insomnie, astm, alergii și iritații ale mucoaselor. Site-ul infocons.ro menționează că nu s-au semnalat efecte secundare. Totodată, aceeași sursă recomandă ca persoanele astmice și cele suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari să evite acest aditiv.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.pnrpe.fr
www.ancagogu.ro
www.infocons.ro
www.aditivos-alimentarios.com
www.noshly.com
www.mediculmeu.com
www.ceff.info

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar