Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E631 inozinat disodic aditiv periculos! Efecte adverse. Unde se găsește?

/
/
254 Views

Aditivul E631 are ca sinonim inozinat de sodiu. Industrial se obține prin tratarea acidului inozinic cu o sare de sodiu. Se mai poate obține prin procedee de sinteză similare cu ale acidului glutamic. Se mai poate obține din sau pește. Se prezintă sub formă de substanță cristalină, de culoare albă, fără și miros, solubilă în apă. La temperatura de sterilizare se descompune lent, iar cantitatea inițială se reduce cu aproximativ 1/5. Ca și ceilalți potențiatori de aromă, este degradat de enzimele fosfatază și fosfomonoesteraze.

Aditivul E631 inozinat disodic se găsește în..

Aditivul E 631 inozinat disodic se adaugă în doze “quantum satis” în condimente și mirodenii. Aditivul E631 inozinat disodic se folosește foarte des în , sosuri, bulion, produse prăjite, snacks-uri, , , conserve de carne, conserve de pește, brânză etc. Este folosit foarte des în produsele dietetice, pentru a se evita consumul de sare.

De ce se folosește aditivul E631 inozinat disodic?

Utilizarea aditivului E631 inozinat disodic reprezintă o necesitate datorită faptului că accentuează aroma produselor alimentare în care se încorporează. Se folosește în cantitățile prevăzute în rețete în aproape toate tipurile de , inclusiv în băuturi alcoolice și nealcoolice.

Alte denumiri ale aditivului

  • Disodium inosinate;
  • Sodium 5′-inosinate;
  • Sodium inosinate;
  • IMP;
  • disodium [(2R,3S,4R,5R)-3,4-dihydroxy-5-(6-oxo-3H-purin-9-yl)oxolan-2-yl]methyl phosphate;
  • disodium-5′-inosinate;
  • inosine 5′-monophosphate disodium salt hydrate;

/ adverse ale aditivului E 631 inozinat disodic

E 631 inozinat disodic nu se recomandă copiilor și femeilor însărcinate. Atunci când este ingerat, organismul nostru îl transformă în acid uric, care se depune în țesuturi și provoacă dureri la nivelul articulațiilor. În doze mari provoacă hiperactivitate, astm, reacții cutanate, insomnie, alergii și iritații ale mucoaselor.

La doze mari (peste 2000 mg/zi) se pare că modifică nivelul acidului uric din și din urină, în sensul creșterii conținutului acestuia. Conform datelor furnizate de unii autori, aditivul E631 este inclus pe lista aditivilor toxici pentru organismul uman.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.bugetul.ro
www.viata-libera.ro
www.sinofoodsupply.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar