Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E630 acid inozinic aditiv periculos! Efecte secundare / adverse. Utilizări

/
/
58 Views

Aditivul E630 acid inozinic este un potențiator de aromă și de gust. Poate fi de origine animală sau de origine vegetală (se obține din sau din – sardine). Aditivul E 630 acid inozinic se prezintă sub formă de sirop cu acid plăcut, solubil în apă. Este stabil în acid formic, dar puțin solubil în alcool sau eter, stabil la căldură la 100°C. Se obține din purină. Este folosit ca un înlocuitor al sării.

Aditivul E 630 acid inozinic se găsește în..

Aditivul E630 acid inozinic se adaugă în doze “quantum satis” în condimente și mirodenii. Se găsește în aproape toate produsele alimentare. Câteva exemple de produse care conțin acest aditiv: produse prăjite, , chips-uri, supă la plic, bulion, pateuri, , , sosuri, orez, măsline, murături, de carne și de pește. Este folosit și în produsele dietetice. Alături de E631 inozinatul disodic, E632 inozinatul dipotasic, E633 inozinatul de calciu se folosesc în aproape toate tipurile de supe la plic, sosuri și condimente pentru a intensifica aroma de carne.

De ce se folosește aditivul E630 acid inozinic?

Aditivul E 630 acid inozinic se folosește ca în toate produsele alimentare, deoarece menține sau îmbunătățește aroma și gustul alimentelor.

Alte denumiri ale aditivului E 630 acid inozinic

  • Inosinic acid;
  • IMP;
  • [(2R,3S,4R,5R)-3,4-dihydroxy-5-(6-oxo-3H-purin-9-yl)oxolan-2-yl]methyl dihydrogen phosphate;
  • inosine-5′-monophosphoric acid;

Efecte secundare / ale aditivului E630 acid inozinic

În doze mari, aditivul E 630 acid inozinic modifică nivelul acidului uric din sânge și din urină, adică conduce la creșterea nivelului acestuia. Aditivul E 630 acid inozinic este inclus pe lista aditivilor alimentari toxici pentru organismul uman. Nu se recomandă copiilor și femeilor însărcinate. În organism, odată ingerat aditivul E630 acid inozinic este transformat în acid uric, care se depune în țesuturi și provoacă dureri la nivelul articulațiilor. În doze mai mari provoacă hiperactivitate, reacții cutanate, astm, insomnie, alergii și iritații ale mucoaselor.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.wikipedia.org
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar