Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E629 Guanilat de calciu (guanylate). Unde se găsește? De ce este toxic?

/
/
279 Views

este un potențiator de aromă și de gust, artificial sau vegetal. Industrial se obține prin tratarea acidului guanilic cu hidroxid de calciu. Aditivul E 629 guanilat de calciu se mai poate obține și din drojdie sau din sardine, din acest motiv el poate avea origine vegetală sau animală. Se prezintă sub formă de cristale albe, fără și miros. Ca și ceilalți guanilați, prin sterilizare, cantitatea de aditiv din produs se reduce cu procentul de 25% față de cantitatea inițială. Este folosit ca un înlocuitor al sării.

Aditivul E629 guanilat de calciu se găsește în..

E629 guanilatul de calciu se utilizează în funcție de cantitățile prevăzute în rețete în aproape toate tipurile de , inclusiv și nealcoolice. Câteva exemple de alimente unde aditivul E 629 guanilat de calciu poate fi găsit: snacks-uri, chips-uri, pizza, diverse , , conserve din carne sau din pește, murături etc.

De ce se folosește aditivul E 629 guanilat de calciu?

E629 guanilatul de calciu se folosește în produsele alimentare ca . Deci, intesifică produselor alimentare, acestea căpătând astfel un gust mai plăcut, făcându-ne să mâncăm mai mult.

Alte denumiri ale aditivului E 629 guanilat de calciu

Are ca sinonim guanilat monocalcic. Alte denumiri ale aditivului sunt:

  • Calcium guanylate;
  • calcium guaosine-5′-monophosphate;

Efecte secundare / ale aditivului E629 guanilat de calciu

Consumat în cantități ridicate, guanilatul de calciu produce o creștere a nivelului de acid uric din sânge. De asemenea, consumul ridicat conduce și la o creștere a acidului uric din urină – lucru ce conduce la depozitarea acestuia în țesuturi provocând dureri la nivelul articulațiilor. Unii autori consideră că E629 guanilat de calciu este toxic pentru organismul uman. Nu se recomandă la copii și la femeile însărcinate. De asemenea, unii autori consideră că E629 guanilatul de calciu provoacă hiperactivitate, astm, insomnie, alergii și iritații ale mucoaselor.

Nivel de

Surse:
www.wikipedia.org

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar