Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E627 Guanilat disodic – aditiv toxic! Efecte adverse / secundare.

/
/
153 Views

E627 guanilat disodic este un aditiv alimentar ce are rolul de potențiator de aromă și de gust. E627 se poate obține din drojdie sau din sardine. În funcție de materia primă din care se obține, poate fi de origine vegetală (drojdie) sau animală (sardine). Precum ceilalți potențiatori de aromă, și E 627 guanilatul disodic are capacitatea de a potența multe și gusturi naturale. Aditivul E 627 este folosit ca un înlocuitor al sării de bucătărie.

Industrial se obține prin tratarea acidului guanilic cu hidroxidul de sodiu sau prin biosinteză după un procedeu similar obținerii glutamatului de sodiu. Se prezintă sub formă de substanță cristalizată de culoare albă, fără gust sau miros specific. Este solubilă în . Rezistă la temperaturi ridicate de aproximativ 100°C în medii cu un pH = 4-6. În medii cu pH puternic acid (pH = 3) se descompune ca și acidul guanilic.

Unde se găsește aditivul E627 guanilat disodic?

E627 guanilatul disodic se folosește individual sau în combinație cu alți aditivi în aproape toate produsele alimentare, inclusiv alcoolice și nealcoolice – cu precădere în cele ieftine. Ca și exemplu, aditivul E627 guanilatul disodic se găsește în sosuri, , supe concentrate, produse din carne, conserve din carne, produse și conserve din , bulion, maioneză, în de mare, tăiței instant cu diverse arome etc.

De ce se folosește aditivul E627 guanilat disodic?

Specialiștii din industria alimentară menționează faptul că aditivul E627 guanilat disodic, alături de alți aditivi sunt o necesitate, deoarece aceștia fiind potențiatori de aromă și de gust – îmbunătățesc gustul și produselor alimentare în care se adaugă. Acest lucru conduce către o singură direcție și anume – să mâncăm cât mai mult, chiar dacă respectivul produs nu este chiar așa sănătos.

Alte denumiri ale aditivului E 627 guanilat disodic

Are ca sinonim guanilat de sodiu. Alte denumiri ale aditivului sunt:

 • Disodium guanylate;
 • Sodium 5′-guanylate;
 • Sodium guanylate;
 • GMP;
 • disodium [(2R,3S,4R,5R)-5-(2-amino-6-oxo-3H-purin-9-yl)-3,4-dihydroxyoxolan-2-yl]methyl phosphate;
 • disodium-5′-guanylate;
 • guanosine 5′-(disodium phosphate);
 • ribotide;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E627 guanilat disodic

Site-ul infocons.ro menționează faptul că nu s-au semnalat efecte secundare. Dar, aceeași sursă recomandă ca persoanele astmatice și cele care suferă de gută, calculi renali sau biliari, reumatism, să evite produsele alimentare care conțin aditivul E627 guanilat disodic. Problemele apar la ingerarea aditivului, deoarece organismul uman îl transformă în acid uric. Acidul uric se depune în țesuturi și provoacă la nivelul articulațiilor. Alți specialiști din domeniu, care de asemenea încadrează aditivul E627 guanilat disodic în lista aditivilor alimentari toxici, menționează că acest aditiv mai poate provoca hiperactivitate, astm, reacții cutanate, insomnie, alergii și iritații ale membranelor.

Nivel de toxiciitate

Surse:
www.foodspot.ro
www.noshly.com
www.sinofoodsupply.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar