Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E625 Glutamat de magneziu aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

/
/
321 Views

glutamat de magneziu este un aditiv alimentar cu rol de potențiator de aromă artificial. Industrial se obține prin tratarea acidului glutamic cu o de magneziu. Glutamatul de magneziu se prezintă sub formă de pulbere albă sau de cristale albe. Se caracterizează printr-un gust specific. Este foarte solubil în apă, dar insolubil în alcool etilic. Aditivul alimentar E625 trebuie să conțină minimum 95% și maximum 105% substanță activă raportată la substanța uscată. Pierderea de masă prin sa la 100°C timp de 24 ore nu trebuie să depășească 0,5%.

În ce alimente se găsește aditivul E625 glutamat de magneziu?

Se poate adăuga în orice fel de produs alimentar, inclusiv și nealcoolice în proporție de până la 1%. Se permite astfel micșorarea cantității de sare ce se adaugă în alimente. Dacă se adaugă o cantitate mai mare de 1% nu se accentuează , ci mai degrabă poate să-l denatureze.

De ce se folosește aditivul E625 glutamat de magneziu?

Aditivul E 625 glutamat de magneziu este o pudră albă ce accentuează aroma dintr-un anumit produs alimentar. Acționează ca un excitant la nivelul papilelor gustative și mai ales la nivelul creierului. Conform ultimelor studii, aditivul E625, alături de ceilalți glutamați (, E621, E622, E623, E624) acționează ca un drog asupra creierului, făcându-se să mâncăm din ce în ce mai mult.

Alte denumiri ale aditivului E 625 glutamat de magneziu

Denumirea sa chimică este monomagneziu di L-glutamat tetrahidrat. Alte denumiri ale aditivului E625 glutamatul de magneziu sunt:

 • Magnesium diglutamate;
 • Magnesium glutamate;
 • magnesium (2S)-2-aminopentanedioate;
 • magnesium di-L-glutamate;
 • magnesium di-L-glutamate tetrahydrate;
 • mono magnesium di-laevo-glutamate tetrahydrate;
 • magnesium glutamate;
 • magnesium L-glutamate;
 • magnesium laevo-glutamate;

Efecte secundare / ale aditivului E625 glutamat de magneziu

Produsele alimentare ce conțin aditivul E625 glutamat de magneziu pot provoca unele reacții ca: dureri de cap, greață, amețeală, palpitații. Unii cercetători susțin că acest aditiv, alături de ceilalți glutamați sunt cancerigeni. La alte categorii de persoane poate provoca astm, modificări ale ritmului cardiac și respirație dificilă. Alți autori susțin că aditivul E 625 glutamat de magneziu poate declanșa maladiile Alzheimer, Parkinson șși Huntington.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.paptot.ro
www.infocons.ro

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar