Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E586 Hexylresorcinol conservant! În ce alimente se găsește?

/
/
236 Views

hexylresorcinol este un aditiv alimentar cu rol de conservant, ce se folosește la proaspete, refrigerate sau congelate. Are și proprietăți antiseptice și antioxidante, fiind utilizat și în produse farmaceutice și cosmetice. Se mai folosește și ca stabilizator de culoare. Se obține sintetic din rezorcină și clorură de caproil, în prezența unui catalizator (clorură de zinc). Aditivul E586 se prezintă sub formă de pulbere galbenă-deschis. La temperatura camerei devine solidă. Are gust astringent și miros înțepător. Este solubil în apă, alcool și în eter.

În ce se găsește aditivul E586 hexylresorcinol?

Aditivul alimentar E586 nu este aprobat pentru multe alimente și poate fi utilizat doar într-o măsură foarte limitată. Aditivul E586 hexylresorcinol se adaugă doar în crustacee proaspete, refrigerate și congelate, în doze de 2 mg/kg, reziduuri în de crustaceu pentru a păstra aspectul. Uneori se utilizează și pentru a preveni rumenirea fructelor tăiate și a piureurilor de . Este folosit destul de rar în alimente.

De ce se folosește aditivul E586 hexylresorcinol?

Utilizarea aditivului E586 hexylresorcinol este o necesitate pentru produsele în care se adaugă, datorită acțiunii sale antioxidante. Acesta previne lor, prelungind durata de păstrare. În același timp are și un pronunțat efect antiseptic asupra unor . Motivul pentru care se folosește aditivul E586 hexylresorcinol în crustacee este acela că, la scurt timp după capturare, se pot forma pete negre (melanoza). Aceste pete negre apar atât în cazul crustaceelor proaspete, cât și la cele refrigerate sau congelate. Acest pete nu sunt dăunătoare pentru sănătate și nici nu influențează gustul. În ciuda acestui lucru, decolorarea conduce către scăderea valorii comerciale ale crustaceelor, deoarece mulți consumatori consideră că decolorarea crustaceelor sunt de prostă .

Alte denumiri ale aditivului E 586 hexylresorcinol

 • 4-Hexyl-1;
 • 3-benzenediol;
 • Hexylresorcinol;
 • 1,3-dihydroxy-4-hexyl benzene;
 • hexyl resorcinol;
 • 4-hexyl-1,3-benzenediol;
 • 4-hexyl-1,3-dihydroxybenzene;
 • 4-hexylbenzene-1,3-diol;
 • hexylresorcin;

Efecte adverse / secundare ale aditivului E 586 hexylresorcinol

Ca toate substanțele cu acțiune antioxidantă de natură sintetică, poate produce, în cazul persoanelor sensibile, alergii manifestate prin urticarie, vertij, dermatite de contact, eczeme, crize astmatice, dureri abdominale, cefalee sau edeme Quincke. Studii efectuate de unii cercetători au evidențiat faptul că acest aditiv este . Sunt cunoscute utilizările sale medicale ca antiseptic, în tratarea unor afecțiuni. În formă pură, aditivul E586 irită pielea și membranele mucoase.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.noshly.com
www.tellspecopedia.com
www.zusatzstoffe-liste.de

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar