Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E577 gluconatul de potasiu – în ce alimente se găsește? Cât este de toxic?

/
/
19 Views

gluconatul de potasiu este un alimentar cu rol de corector de aciditate, stabilizator, artificial. Poate echilibra hipokalemia. Denumirea sa chimică este: pentahidroxi-carboxilat de potasiu. Este obținut prin metode similare cu cele prezentate la aditivul E574. Este o substanță solidă, cristalizată, solubilă în apă caldă și rece precum și în alcool. Aditivul alimentar E 577 gluconatul de potasiu trebuie să aibă un conținut de substanță activă de 95% raportat la s.u.

În ce se folosește aditivul E577 gluconatul de potasiu?

Aditivul E 577 gluconatul de potasiu se folosește, conform rețetelor, în următoarele alimente: produse lactate, brânzeturi, și lapte condensat, în unt și produse din , în creme dulci, , fructe procesate și conservate, produse din legume, carne, pește, , supe, ciorbe, sosuri, salate, produse de panificație, patiserie și , orez și paste făinoase, condimente, diverse suplimente alimentare, produse dietetice, și nealcoolice.

Gluconatul de potasiu este utilizat ca sursă de potasiu în hipopotasemie și ca reechilibram hidroelectrolitic în practica chirurgicală. Este permis în produse din cereale destinate copiilor. Până în prezent nu s-au semnalat efecte secundare la cantitățile folosite în alimente.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar