Hit enter after type your search item

E553a silicat de magneziu. E553b TALC. În ce alimente se găsesc?

/
/
/
303 Views

E553a silicat de magneziu se prezintă sub două forme: Ortosilicatul de magneziu, care se găsește în natură ca forsterit. Este o substanță cristalizată în sistemul rombic, incoloră. Este insolubilă în apă. Cea de-a doua formă este metasilicatul de magneziu, care se mai numește și enstatit. Se prezintă sub formă cristalizată în sistemul rombic. Este o substanță incoloră. Nu se solubi­lizează în apă.

E553b TALC este un mineral. Din punct de vedere chimic, este un silicat de magneziu hidratat. Este o substanță cristalizată în sistemul monoclinic. Are culoare albă-verzuie, albă-cenușie, galbenă-roșietică, brună. Sub formă de foițe subțiri este translucid sau transparent. Este unsuros, cu aspect sidefos, alunecos la pipăit, fără miros și gust. Prezintă proprietatea de a cliva. Se zgârie cu unghia. Este rău conducător de căldură și electricitate. Nu se dizolvă în apă sau în acizi. Are o puternică acțiune absorbantă.

E553a silicat de magneziu și E553b talc – sunt agenți de separare artificiali, considerați inofensivi.

În ce alimente se folosesc aditivii E553a silicat de magneziu și E553b talc?

Aditivii E553a silicat de magneziu și E553b talc sunt adăugați în prafuri de , în doza de 10 g/kg, în suplimente dietetice, 10 g/kg, în sub formă de tablete, pastile sau drajeuri, în doză “qs”, în înlocuitori de brânză de ras sau felii și înlocuitori de brânză topită, în doza de 10 g/kg. Se mai adaugă în guma de mestecat numai talcul, în orez, pentru glasare, în tratamentul superficial al jeleurilor, al produselor de (exclusiv ciocolata), al cârnaților. În se adaugă în doza de 30 g/kg. De asemenea, la tartinabile, pentru ungerea formelor de patiserie, în doze de 30 g/kg, în și substituenții săi, în doza de 10 g/kg etc.

Aditivii mai sunt utilizați în produse sub formă de granule sau pulbere, cum ar fi: condimente, usturoi, ceapă, vanilie, zahăr pudră, făină, ceai, , , tablete dietetice. Mai sunt folosiți în guma de mestecat, bomboane, , pâine, produse de patiserie, fidea, orez.

De ce se folosesc aditivii E553a silicat de magneziu și E553b talc în alimente?

E553a silicat de magneziu este utilizat datorită faptului că prezintă proprietăți antiaglomerante. Din această cauză, este în produsele alimentare deshidratate sub formă de prafuri, pentru a împiedica aglomerarea acestora. Aditivii E553a și E553b se mai utilizează în scopul pulveri­zării uscate. De asemenea, talcul este folosit în scopul glasării orezului. Aditivii E553a și E553b mai sunt utilizați pentru tratamentele de suprafață ale unor produse, tratamente care au rolul de a împiedica acțiunea unor agenți externi sau de a reduce pierderile de umiditate din . Ca substanțe purtătoare sunt folosite numai pentru coloranți.

Efecte secundare / adverse ale aditivilor E553a silicat de magneziu și E553b talc

Aditivii nu prezintă niciun risc asupra sănătății consumatorului. Sunt considerați inofensivi. Totuși, unii cercetători au arătat că aditivii E553a și E553b pot fi asociați cu o serie de afecțiuni gastrice.

Nivel de toxicitate

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Abonează-te la articole!

Introduceți aici adresa de e-mail și te vom anunța atunci când publicăm articole noi pe site! După ce ați introdus numele și adresa dvs. de e-mail, intrați pe e-mailul dvs. și confirmați abonarea!

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :