Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E552 silicat de calciu. În ce alimente se folosește? Cât este de toxic?

/
/
161 Views

E552 silicat de calciu este un artificial, dar care se găsește și în natură. Se găsește în natură răspândit sub formă de α și β silicat. β silicatul de calciu se mai numește și wolastonit. Se prezintă sub formă de cristale incolore, triclinice. Este insolubil în apă și în acid clorhidric. Prin încălzire la 1540°C se descompune.

În ce alimente se folosește E552 silicat de calciu?

Aditivul E552 silicat de calciu se folosește pentru limpezirea și stabilizarea produselor lichide, dar și pentru alte scopuri, cum ar fi: ca purtător (suport) pentru coloranți și emulgatori. În doze mai mici de 5%, se mai adaugă în alimentare sub formă de tablete și drajeuri, în suplimente dietetice, în sare și substituenții săi, 10 g/kg, la jeleuri și în diverse de (exclusiv ciocolata) numai pentru tratamentul superficial. La condimente se adaugă în doza de 30 g/kg. În , în prafuri de alimentare, deshidratate, în doza de 10 g/kg. Aditivul E 552 silicat de calciu mai este adăugat în din pastă tare, semitare, topită, feliată sau pentru ras, în doza de 10 g/kg, iar în tratamentul aplicat orezului, în doza “qs”.

De ce se folosește aditivul E 552 silicat de calciu?

Necesitatea utilizării silicaților constă în faptul că au rolul de suporți (purtători) pentru substanțele colorante și pentru emulgatori. Aditivul este necesar și datorită capacității lui de limpezire, purificare, a unor băuturi. În cazul unor (, drajeuri, produse de cofetărie), aditivul E552 silicat de calciu este folosit numai în tratamente superficiale. Acesta are rol de substanță de protecție față de agenții externi (microorganisme) și, în același timp, reduce pierderile de umiditate. Aditivul E 552 silicat de calciu mai este necesar și în scopul glasării orezului.

Alte denumiri ale aditivului E 552 silicat de calciu

  • Calcium monosilicate;
  • Dicalcium silicate;
  • Silicic acid calcium salt;
  • Wollastonite (mineral);

Efecte secundare / adverse ale aditivului E552 silicat de calciu

Aditivul E 552 silicat de calciu nu prezintă nici un risc asupra sănătății consumatorului. Totuși, nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar