Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E552 silicat de calciu. În ce alimente se folosește? Cât este de toxic?

/
/
66 Views

silicat de este un artificial, dar care se găsește și în natură. Se găsește în natură răspândit sub formă de α și β silicat. β silicatul de calciu se mai numește și wolastonit. Se prezintă sub formă de cristale incolore, triclinice. Este insolubil în apă și în acid clorhidric. Prin încălzire la 1540°C se descompune.

În ce alimente se folosește aditivul E552 silicat de calciu?

Aditivul E552 silicat de calciu se folosește pentru limpezirea și stabilizarea produselor lichide, dar și pentru alte scopuri, cum ar fi: ca purtător (suport) pentru coloranți și emulgatori. În doze mai mici de 5%, se mai adaugă în sub formă de tablete și drajeuri, în suplimente dietetice, în și substituenții săi, 10 g/kg, la jeleuri și în diverse produse de (exclusiv ciocolata) numai pentru tratamentul superficial. La condimente se adaugă în doza de 30 g/kg. În guma de mestecat, în prafuri de produse alimentare, deshidratate, în doza de 10 g/kg. Aditivul E 552 silicat de calciu mai este adăugat în brânză din pastă tare, semitare, topită, feliată sau pentru ras, în doza de 10 g/kg, iar în tratamentul aplicat orezului, în doza “qs”.

De ce se folosește aditivul E 552 silicat de calciu?

Necesitatea utilizării silicaților constă în faptul că au rolul de suporți (purtători) pentru substanțele colorante și pentru emulgatori. Aditivul este necesar și datorită capacității lui de limpezire, purificare, stabilizare a unor băuturi. În cazul unor produse alimentare (cârnați, drajeuri, produse de cofetărie), aditivul E552 silicat de calciu este folosit numai în tratamente superficiale. Acesta are rol de substanță de protecție față de agenții externi (microorganisme) și, în același timp, reduce pierderile de umiditate. Aditivul E 552 silicat de calciu mai este necesar și în scopul glasării orezului.

Alte denumiri ale aditivului E 552 silicat de calciu

  • Calcium monosilicate;
  • Dicalcium silicate;
  • Silicic acid calcium salt;
  • Wollastonite (mineral);

/ adverse ale aditivului E552 silicat de calciu

Aditivul E 552 silicat de calciu nu prezintă nici un asupra sănătății consumatorului. Totuși, nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici

Nivel de

Surse:
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar