Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E538 Ferocianura de calciu aditiv periculos adăugat în sare

/
/
126 Views

ferocianura de calciu este un aditiv alimentar cu rol de agent , , artificial. Se folosește în sare și substituenți de sare și în condimente.

Se obține din reziduurile care rămân de la fabricarea gazului de iluminat sau de cocserie, prin tratare cu lapte de var, la fierbere. Este o substanță complexă, diamagnetică, cristalizată în sistemul triclinic, de culoare galbenă. Prezintă solubilitate în apă, dar este insolubilă în . Are densitatea = 1,68. Este stabilă în condiții obișnuite, dar se descompune la ridicată sau sub acțiunea acizilor (acid sulfuric). Se oxidează ușor în mediu acid sau neutru.

În ce alimente se găsește E538 ferocianura de calciu?

Aditivul E538 ferocianura de calciu se folosește în sarea de bucătărie și în substituenții săi, precum și în condimente. Aditivul E 538 ferocianura de calciu se mai poate folosi împreună cu aditivii și E536 ca substanțe demetalizante pentru vinuri (cleirea albastră).

De ce se folosește aditivul E538 ferocianura de calciu?

Aditivul E 538 ferocianura de calciu se folosește datorită capacității sale antiaglomerante. Se adaugă în produsele higroscopice mărunțite la o anumită granulație, care prin absorbția apei din mediul înconjurător se aglomerează sub formă de bulgări (sarea sau substituenții săi). Aditivul E 538 ferocianura de calciu mai este necesar, împreună cu aditivii E535 și E536 în industria vinurilor, în scopul demetalizării lor (cleirea albastră).

Alte denumiri ale aditivului E 538 ferocianura de calciu

Are ca sinonime: Ferocianură de calciu sau hexacianoferoat (II) de calciu, iar denumirea sa chimică este hexacianoferitul dicalcic. Alte denumiri ale aditivului E 538 ferocianura de calciu sunt următoarele:

  • Hexacyanoferrate of calcium;
  • Yellow prussiate of lime;
  • Dicalcium hexacyanoferrate;
  • Dicalcium iron(2+) hexacyanide;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E 538 ferocianura de calciu

În doze mici poate provoca ușoară și risc de alergie. Nu se recomandă consumul frecvent. Nu este permisă adăugarea aditivului E 538 ferocianura de calciu în produsele destinate sugarilor și copiilor mici.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar