Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E535 Ferocianura de sodiu aditiv periculos! În ce alimente se găsește?

/
/
145 Views

ferocianura de este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, artificial.  E 535 ferocianura de sodiu se obține prin neutralizarea acidului H4[Fe(CN)6] cu NaOH, prin descompunerea albastrului de Prusia, sub acțiunea hidroxidului de sodiu, sau prin re­ducerea ferocianurii de potasiu K3[Fe(CN)6], în mediul alcalin, cu H2O2. Ferocianură de sodiu este o substanță solidă, cristalizată în sistemul monoclinic. Are culoarea galbenă și un sărat-amar. Densitatea sa este 1,46. Prezintă diamagnetism. Este o substanță solubilă în apă, dar insolubilă în ; stabilă în condiții obișnuite, dar care se descompune la temperaturi ridicate sau sub acțiunea acidului sulfuric. Se oxidează cu uşurință în mediu acid sau neutru.

În ce alimente se găsește aditivul E535 ferocianura de sodiu?

Aditivul E535 ferocianura de sodiu se folosește în , substituenți de și , în cantități de maxim 20 mg/kg, separat sau în combinație cu sau de calciu. Se mai folosește și în unele .

De ce se folosește aditivul E535 ferocianura de sodiu?

Aditivul E 535 foricanura de sodiu se folosește la îmbogățirea sării și a substituenților săi cu fier. Este o combinație a acizilor clorhidrici extrem de otrăvitor, dar în combinație cu fierul este anihilat acest efect. Este permisă utilizarea doar în cantități foarte mici. Nu este recomandat consumul frecvent. Utilizarea sa este limitată și datorită faptului că are o culoare galben intens.

Alte denumiri ale aditivului E 535 ferocianura de sodiu

Are ca sinonime: Ferocianură de sodiu sau hexacianoferoat (II) de sodiu, iar denumirea sa chimică este hexacianoferitul tetrasodic. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Hexacyanoferrate of sodium;
  • Yellow prussiate of soda;
  • Sodium prussiate yellow;
  • Tetrasodium ferrocyanide;
  • Tetrasodium hexacyanoferrate;
  • Tetrasodium iron(2+) hexacyanide;
  • Sodium Ferrocyanide, decahydrate;

Efecte adverse / secundare ale aditivului E 535 ferocianura de sodiu

În doze mici poate provoca ușoare toxicități și risc de alergie. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Nivel de toxicitate

Surse:
www.infocons.ro
www.noshly.com
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar