Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E526 hidroxid de calciu VAR STINS. În ce alimente se găsește?

/
/
252 Views

hidroxid de calciu este un aditiv alimentar cu rol de corector de aciditate și stabilizator. Poartă și denumirea de var stins. Se obține prin reacția dintre calciu metalic sau compușii săi (carbid, CaH2) cu apa. Chimic pur, se poate obține prin acțiunea hidroxidului de potasiu (lipsit de CO2) asupra unei soluții de azotat de calciu. În tehnică, hidroxidul de calciu se obține prin reacția oxidului de calciu cu apa (reacția este puternic exotermă și se numește stingerea varului). Hidroxidul de calciu este puțin solubil în apă. La creșterea temperaturii, solubilitatea scade. Prin stingerea varului, se obține laptele de var, care reprezintă o suspensie fină de Ca(OH)2 într-o soluție saturată de hidroxid de calciu.

Hidroxidul de calciu se prezintă sub formă de pulbere albă, amorfă. Are temperatura de topire = 580°C. În stare crista­lizată este obținut prin evaporarea soluțiilor apoase de Ca(OH)2, când rezultă cristale hexa­gonale cu fețe stratificate de tip brucit. Această formă este mai puțin reactivă decât cea amorfă. Varul stins, lăsat în aer liber, absoarbe încet dioxidul de carbon și trece în carbonat de calciu solid, adică se carbonatează. Este o bază relativ tare.

În ce se găsește aditivul E526 hidroxid de calciu?

Aditivul E526 hidroxid de calciu se găsește în , nuci, batoane de , cacao pudră, de ciocolată, gemuri, jeleuri, , fursecuri, produse de patiserie, margarine, tăiței chinezești, măsline, murături, medicamente și băuturi spirtoase. Se folosește și la fabricarea săpunului.

De ce se folosește aditivul E526 hidroxid de calciu?

Aditivul E526 hidroxid de sodiu este utilizat numai în scopul reglării acidității produselor în care se adaugă.

Alte denumiri ale aditivului E 526 hidroxid de calciu

Hidroxidul de calciu are ca sinonim var nestins. Denumirea sa chimică este hidroxid de calciu. Are formula chimică Ca(OH)2, iar M = 74.

/ adverse ale aditivului E 526 hidroxid de calciu

În cantități mici aditivul E 526 hidroxid de calciu nu are efecte adverse. În doze mari poate provoca iritații ale tractului digestiv.

Nivel de

Surse:
www.aditivos-alimentarios.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar