Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

E525 hidroxid de potasiu. În ce alimente se găsește? Este toxic?

/
/
232 Views

E525 hidroxid de potasiu este un corector de aciditate, stabilizator și , artificial. Hidroxidul de potasiu este o substanță foarte reactivă ce nu apare liberă în natură. Industrial, se obține prin elecroliza unei soluții de clorură de potasiu sau prin tratarea cu hidroxid de calciu a unei soluții de carbonat de potasiu (metoda caustificării). Hidroxidul de potasiu este o substanță cristalizată, formând rețele ionice, ortorombice, stabile până la 242°C. Peste această temperatură, forma ortorombică trece în forma cubică. Are culoarea albă, este foarte higroscopic și se dizolvă în apă cu degajare de căldură. Prezintă o mare solubilitate, atât în etanol cât și în metanol. Hidroxidul de potasiu este cea mai puternică bază.

În ce se găsește aditivul E525 hidroxid de potasiu?

Aditivul E525 hidroxid de potasiu se găsește în , nuci, batoane de , pudră de , bomboane de ciocolată, gemuri, jeleuri, înghețată, fursecuri, produse de patiserie, margarine, tăiței chinezești, măsline, murături, medicamente și spirtoase. Se mai folosește și la fabricarea săpunului. Se mai folosește în produsele de , brânzeturi. Se mai folosește în lapte condensat și lapte praf, produse din , , pește, și nealcoolice.

De ce se folosește aditivul E 525 hidroxid de potasiu?

Aditivul E 525 hidroxid de potasiu se folosește numai în scopul reglării acidității produselor în care se adaugă.

Alte denumiri ale aditivului E 525 hidroxid de potasiu

Are ca sinonim: potasă caustică, iar denumirea sa chimică este hidroxid de potasiu. Are formula chimică KOH, iar M = 56. Alte denumiri ale aditivului sunt următoarele:

  • Caustic potash;
  • Potassium hydrate;
  • Potash lye;
  • Potassium hydrate;

Efecte secundare / adverse ale aditivului E525 hidroxid de potasiu

Nu se recomandă consumul frecvent. Nu este permis în Australia. Poate provoca dureri arzătoare la nivelul gurii, gâtului și stomacului, umflarea membranelor mucoasei, vărsături și unele alergii și reacții adverse. Se recomandă evitarea lui.

Nivel de

Surse:
www.noshly.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+

Sunteți interesat de articole? Abonați-vă!

Dacă doriți să fiți anunțați prin mail atunci când se publică articole noi pe site, folosiți căsuța de mai jos pentru a va abona. Introduceți numele și adresa de email, apoi dați click pe Mă Abonez! Intrați apoi pe adresa dvs. de mail și dați click pe linkul de confirmare! Vă mulțumim!

This div height required for enabling the sticky sidebar